Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Το υπουργείο Περιβάλλοντος επανεξετάζει τα θέματα θήρας.

15 Μαρτίου 2011.
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής επανεξετάζει τα θέματα θήρας, αναφέρει σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Θάνος Μωραϊτης....

...Με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Άγγελου Κολοκοτρώνη για τη μεταχείριση των ελλήνων κυνηγών, ο υφυπουργός υπενθυμίζει ότι «η ύπαρξη των συνεργαζόμενων κυνηγετικών συλλόγων προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία και έχει κριθεί με απόφαση του ΣτΕ. Οι σύλλογοι αυτοί έχουν ως σκοπό την προώθηση και υλοποίηση φιλοθηραματικών δράσεων, για τις οποίες ελέγχονται από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.
...Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ έχει κάνει λόγο για «άνιση μεταχείριση των αρμοδίων αρχών προς τους κυνηγούς χωρίζοντας τους σε συνεργαζόμενους και μη, καθώς δεν διευκολύνονται όλοι ισότιμα στην έκδοση άδειας θήρας και δεν υπάρχει δίκαιη αντιμετώπιση στην καταβολή των τελών».
...Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος διευκρινίζει ότι τα μέλη των κυνηγετικών συλλόγων καταβάλλουν, τόσο τα τέλη υπέρ του δημοσίου όσο και τη συνδρομή υπέρ των σωματείων τους, μέσω της οποίας χρηματοδοτούνται φιλοθηραματικές δράσεις ενω κάθε μεμονωμένος κυνηγός διατηρεί τη δυνατότητα να εκδώσει άδεια θήρας χωρίς να εγγραφεί σε κυνηγετικό σύλλογο, ωστόσο στην περίπτωση αυτή καταβάλλει υψηλότερο τέλος υπέρ του δημοσίου, με σκοπό τη χρηματοδότηση φιλοθηραματικών δράσεων.
...Ο κ. Μωραϊτης αναφέρει επίσης ότι το συνολικό κόστος έκδοσης άδειας θήρας ενός μεμονωμένου κυνηγού παραμένει χαμηλότερο σε σχέση με το συνολικό κόστος έκδοσης άδειας θήρας, μέσω ενός κυνηγετικού συλλόγου....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: