Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011

Πέθανε ένας πιστός σύντροφος του Τσε Γκεβάρα.

6 Μαρτίου 2011.
Ο άνθρωπος ο οποίος συντρόφεψε στις νεανικές περιηγήσεις του με μια μοτοσικλέτα, στις οροσειρές αλλά και τις πόλεις των Ανδεων, τον Αργεντινό "μύθο" της λαϊκής επανάστασης στην Κούβα αλλά και τη Λατινική Αμερική, Ερνέστο  Τσε  Γκεβάρα, άφησε την τελευταία του πνοή στην Κούβα το Σάββατο, σε ηλικία 88 ετών....

...Ο Αλμπέρτο Γκρανάδο, εζησε αρκετά για να δει τη ζωή του, με τον "Τσε", να αποθανατίζεται σε φιλμ με το τίτλο " Ημερολόγια Μοτοσικλέτας ".Όπως ανακοίνωσε το κρατικό κανάλι στην Αβάνα που μετάδωσε το θάνατό του, η στάχτη του θα διασκορπιστεί στην Αργεντινή, στη Βενεζουέλα και φυσικά στην Κούβα.

...Το περίφημο ταξείδι τους, στη φτωχή και καταπιεσμένη ήπειρο της Λατινικής Αμερικής, ξεκίνησε το 1951, με μία γερασμένη βρετανική μοτοσικλέτα Ενφιλντ και κατά πολλούς ήταν η αιτία που αφύπνισε το επαναστατικό ένστικτο αλλά και τη συμπόνια για τους κατατρεγμένους, του μεγάλου οραματιστή και επαναστάτη, που έγινε διαχρονικό σύμβολο του ουμανισμού και της αντίστασης σε κάθε μορφή καταπίεσης, του Ερνέστο "Τσε" Γκεβάρα.

...Αν και από τους πρωταγωνιστές της εξέγερσης του κουβανέζικου λαού ενάντια στο διεφθαρμένο καθεστώς του δικτάτορα Μπατίστα και μετέπειτα υπουργός της κυβέρνησης Κάστρο και λαϊκός ήρωας, ο Γκεβάρα, που είχε σπουδάσει γιατρός, προτίμησε να συνεχίσει την επανάσταση στις χώρες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, μέχρι που εκτελέσθηκε από μισθοφόρους σε ενέδρα στα βουνά της Βολιβίας, το 1967.

...Η ταινία " Ημερολόγια Μοτοσικλέτας ", του βραζιλιάνου σκηνοθέτη Βάλτερ Σάλες, βασίστηκε πάνω στη νουβέλα του Γκρανάδο " Ταξιδεύοντας με τον "Τσε" Γκεβάρα:η δημιουργία μιας επανάστασης " και περιείχε αυθεντικά στοιχεία από το προσωπικό ημερολόγιο του Λατίνου επαναστάτη.
...Ο Γκρανάδο, που ήταν βιοχημικός, εγκαταστάθηκε στην Κούβα το 1961, μετά από πρόσκληση του παιδικού του φίλου και έμεινε για πάντα....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: