Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Επανεμφανίσθηκε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Λιβύης.

9 Μαρτίου 2011.
Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Λιβύης, πρόσωπο κλειδί για τα οικονομικά του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, επανεμφανίσθηκε στην Κωνσταντινούπολη, όμως δεν αποκάλυψε αν παραμένει πιστός στον Μουάμαρ Καντάφι ή αν τάσσεται με την πλευρά της αντιπολίτευσης, αναφέρει σήμερα η βρετανική εφημερίδα Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.

...Ο Φαρχάτ Όμαρ Μπενγκντάρα, τον οποίο αναζητούν τόσο οι λίβυοι αξιωματούχοι όσο και διπλωμάτες και τραπεζίτες καθώς στη χώρα του μαίνεται μια ένοπλη εξέγερση, αποκάλυψε πού βρίσκεται μ' ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απηύθυνε στην εφημερίδα, διευκρινίζουν οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.
...Εξηγώντας ότι βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, ο Μπενγκντάρα έγραψε στην εφημερίδα ότι πληροφορήθηκε πως ο λίβυος υπουργός Σχεδιασμού και Οικονομικών τον αντικατέστησε προσωρινά επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας.
...Οι ξένες κυβερνήσεις ανυπομονούν να μάθουν αν αυτή η υψηλή προσωπικότητα του καθεστώτος εξακολουθεί να είναι πιστή στον συνταγματάρχη Καντάφι, καθώς η πρόσβαση που έχει στα οικονομικά της Λιβύης δίνει στον Μπενγκντάρα ένα ρόλο-κλειδί την ώρα που η διεθνής κοινότητα αποφάσισε να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας. Διεθνείς τραπεζίτες και προσωπικότητες της αντιπολίτευσης στο εξωτερικό θεωρούν ότι είναι ένας από τους λίγους αξιωματούχους που έχει τη δυνατότητα να διακινεί κεφάλαια.
...Ο Φαρχάτ Όμαρ Μπενγκντάρα διαβεβαίωσε τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» ότι εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του και ότι βρίσκεται στο εξωτερικό για να χειρίζεται καλύτερα τις υποθέσεις.
Υποστηρίζει ακόμη ότι θα παραιτηθεί από τα καθήκοντά του μετά την κρίση και πως το πάγωμα των λιβυκών περιουσιακών στοιχείων μπορεί να οδηγήσει σε μια ανθρωπιστική καταστροφή.
...Ηλικίας 45 ετών, ο Μπενγκντάρα, ο οποίος κατάγεται από τη Βεγγάζη, το προπύργιο της εξέγερσης, θεωρείται εν γένει ότι βρίσκεται υπερβολικά κοντά στο καθεστώς για να αποστατήσει, παρά τις μεταρρυθμιστικές φιλοδοξίες του στον οικονομικό τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: