Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Μειώθηκε η κερδοφορία του βιομηχανικού δείκτη στη Βρετανία.

7 Μαρτίου 2011.
Η βιομηχανική δραστηριότητα στη Βρετανία, σημείωσε κάμψη στο πρώτο τρίμηνο του 2011, μετά από διαδοχικά ιστορικά υψηλά, στις τρεις προηγούμενες περιόδους....

...Παρόλα αυτά οι εταιρείες αισιοδοξούν για τη συνέχεια, ανεξαρτήτως του ενδεχομένου να οδηγηθούν σε αυξήσεις τιμών.
...Το Τεχνικό Επιμελητήριο ανακοίνωσε, πως ένα ποσοστό της τάξης του 25% των εταιρειών, ανέφερε αύξηση εσόδων το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους, χαμηλότερη από το 33%, της προηγούμενης περιόδου.
...Το θετικό σε αυτά τα στατιστικά στοιχεία είναι ότι βρίσκονται υψηλότερα των εκτιμήσεων του επιμελητηρίου και έρχονται ως συνέχεια της μεγαλύτερης κερδοφορίας που καταγράφηκε ποτέ, από την ίδρυσή του το 1995, σε μία περίοδο.
...Εν τούτοις η αύξηση του κόστους της ενέργειας, αλλά και μιας σειράς πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή βιομηχανικών προϊόντων, αναμένεται να διαταράξει τις ισορροπίες στις εταιρείες, που θα εξαναγκασθούν με τη σειρά τους, να αυξήσουν σε νέα ύψη τις τιμές των αγαθών, τόσο στην εσωτερική αγορά, όσο και στις εξαγωγές.
...Αυτή η εξέλιξη θα προσθέσει νέα ζητούμενα, στα στελέχη της Τράπεζας της Αγγλίας, που είχαν ως τώρα, βασικό στόχο να περιορίσουν τον πληθωρισμό σε επίπεδα χαμηλότερα του 4% και πλέον, θα πρέπει να διπλασιάσουν τα μέτρα, χωρίς όμως να θίξουν την εύθραυστη, ακόμα, οικονομική ανάκαμψη της χώρας...(BBC, ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: