Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα από τη κακοκαιρία.

8 Μαρτίου 2011.
Οπως αναμενόταν, σοβαρή επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της χώρας...σοβαρά προβλήματα και στην Αθήνα, όπου οι θυελλώδεις άνεμοι έσπασαν κορμούς δένδρων, παρέσυραν κάδους απορριμμάτων και σε ορισμένα σημεία έκοψαν καλώδια ηλεκτροδότησης...***Χιονίζει στη Λακωνία και όλη σχεδόν την Πελοπόννησο......
Η κυκλοφορία έχει απαγορευθεί στην Λ. Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω καθώς και στην οδό Πεντέλης - Ν. Μάκρης από το 414ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο και πάνω, καθώς και στην Λ. Διόνυσου μέχρι την Άνοιξη.
...Παράλληλα, έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Λαύριο και από Ραφήνα για Κυκλάδες, ενώ δρομολόγια για Σαλαμίνα εκτελούν μόνο μεγάλα φέρι-μπόουτ. Κλειστά είναι, επίσης, τα πορθμεία Καβάλας-Πρίνου και Κεραμωτής-Θάσου.
...Κλειστή για ώρες παρέμεινε η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας στη Μαλακάσα και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στις 03:00 τα ξημερώματα.

***Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στο νομό Ιωαννίνων λόγω των χιονοπτώσεων. Στην πόλη των Ιωαννίνων, η χιονόπτωση ήταν πολύ χαμηλή και δεν δημιουργήθηκε «λευκό τοπίο» με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα. Κανονικά εκτελέστηκαν και όλες οι πτήσεις από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.
...Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο στον υπόλοιπο νομό, όπου οι χιονοπτώσεις είναι έντονες και τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αλυσίδες. Μηχανήματα αποχιονισμού εργάζονται συνεχώς για να διατηρήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο.
...Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στην Εγνατία Οδό από Κοζάνη μέχρι Βέροια, όπου εγκλωβίστηκαν εκατοντάδες αυτοκίνητα εκδρομέων που επιστρέφουν από την Ήπειρο στη Θεσσαλονίκη. Όπως καταγγέλλουν οι οδηγοί, στην περιοχή αυτή τα συνεργεία αποχιονισμού αιφνιδιάστηκαν και δεν πρόλαβαν να απομακρύνουν το χιόνι, με αποτέλεσμα όταν κινήθηκαν να μη μπορούν να εργαστούν τα αποχιονιστικά, γιατί τα αποκλεισμένα αυτοκίνητα είχαν σχηματίσει ουρές χιλιομέτρων. Παρόμοια προβλήματα δημιουργήθηκαν και στον κόμβο της Εγνατίας προς Μαλακάσι Θεσσαλίας. Νωρίς το βράδυ υπήρχε έντονη χιονόπτωση στο Μέτσοβο και τα μηχανήματα αποχιονισμού δούλευαν συνεχώς για να μείνει ανοικτή η Εγνατία. Στο μεγαλύτερο μέρος της Εγνατίας, από τη Βέροια μέχρι τα Γιάννινα, η συγκοινωνία γινόταν μόνο με αλυσίδες.

***Χιονίζει σε όλη την Πελοπόννησο...
...Χιονίζει από τη νύχτα, σε όλη την κεντρική Πελοπόννησο...ακόμα και μέσα στην Τρίπολη. Στα ορεινά της Κορινθίας και της Αρκαδίας η χιονόπτωση είναι πολύ πιο έντονη. Το εθνικό οδικό δίκτυο είναι ανοικτό και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.
...Συνεργεία εκχιονισμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου και των Δήμων βρίσκονται σε ετοιμότητα να επέμβουν προκειμένου το βασικό οδικό δίκτυο να μείνει ανοικτό.
...Η Πολιτική Προστασία και οι αρχές καλούν τους οδηγούς να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις, να μετακινούνται αφού υπάρχει απόλυτη ανάγκη, ειδικά τις νυχτερινές ώρες και να είναι απαραίτητα εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες....
***Προβλήματα στο ορεινό οδικό δίκτυο της Αχαΐας δημιούργησε το κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει την Αχαΐα. Ειδικότερα, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από Αίγιο και Διακοπτό προς Καλάβρυτα, καθώς και από Ακράτα προς Ζαρούχλα. Επίσης αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα, που κινούνται στην περιοχή των Καλαβρύτων, ενώ εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται, για να κρατούν ανοικτούς τους δρόμους.
Επίσης λόγω της βροχόπτωσης, αλλά και των έργων που γίνονται στην οδό Πατρών-Κορίνθου, τα οχήματα αναγκάζονται να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.

***Έκτακτα μέτρα από το δήμο Αθηναίων
...Σύμφωνα μα ανακοίνωση του δήμου και εν όψει της επιδείνωσης του καιρού ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έχει δώσει εντολή στην αρμόδια για τη λήψη μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες καιρικές συνθήκες....(διάβαζε αναλυτικά στις χθεσινές σελίδες μας...)
Συγκεκριμένα, κινητή μονάδα του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) θα διαθέτει από σήμερα σε σημεία της πόλης που βρίσκονται άστεγοι υπνόσακους, κουβέρτες και ζεστό ρόφημα.
...Επίσης, η επιστημονική ομάδα του ΚΥΑΔΑ με επικεφαλής ψυχίατρο, που επανδρώνει τη μονάδα, θα παρέχει ψυχολογική υποστήριξη.
...Επιπλέον, στο κτίριο του ΚΥΑΔΑ στην οδό Πειραιώς 35 έχει διαμορφωθεί χώρος προκειμένου να φιλοξενηθούν τις επόμενες ημέρες όσοι άστεγοι το επιθυμούν....(Η.Β., ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: