Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Δύο λεπτών σιγή στη μνήμη των θυμάτων του σεισμού.

1 Μαρτίου 2011
Δύο λεπτών σιγή, θα τηρήσει σήμερα, Τρίτη η Νέα Ζηλανδία, στη μνήμη των, 154 μέχρι στιγμής καταγεγραμμένων, θυμάτων του καταστροφικού σεισμού, που ισοπέδωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας το Κράιστσερτς.
...
...Τα δύο λεπτά σιγής θα κρατηθούν στις 23.51 ώρα Γκρήνουιτς, δηλαδή στις12.51 μ.μ., τοπική ώρα, ακριβώς τη στιγμή που πριν από μία εβδομάδα ο ισχυρότατος σεισμός 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ισοπέδωσε τα κτήρια και γέμισε με ερείπια και μπάζα τους δρόμους του Κράιστσερτς, που ήταν γεμάτοι από ανθρώπους.
«...Περιμένω ότι θα υπάρξει έντονη συγκίνηση, από όλους, εκείνη τη στιγμή. Θα βγούμε έξω από τα αυτοκίνητά μας, θα σταματήσουμε το περπάτημα στο δρόμο, θα ενωθούμε με τους τριγύρω μας, θα σχηματίσουμε ομάδες μέσα στην πόλη και όλοι μας θα τηρήσουμε αυτή τη σιγή των δύο λεπτών» είπε ο δήμαρχος Μπομπ Πάρκερ.
...Τα διασωστικά συνεργεία δεν έχουν βρει επιζώντα, παρά το ότι συνεχίζουν αδιάκοπα τις ανασκαφές στα ερείπια, από την περασμένη Τετάρτη και οι ελπίδες να συμβεί κάτι τέτοιο έχουν σχεδόν εξανεμιστεί.
...Η αστυνομία εκτιμά ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων θα φθάσει ίσως τους 240, γεγονός που θα σημαίνει τη δεύτερη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στην ιστορία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: