Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Βρέθηκε στα Κύθηρα η μικρή φώκια που έχασε τη μάνα της.

7 Μαρτίου 2011.
Η διάσωση του "Νηρέα", μίας μεσογειακής φώκιας δύο μηνών που έχασε τη μητέρας της,  παρουσιάζεται σε δημοσίευμα του βρετανικού BBC...
Το θαλάσιο  μεσογειακό θηλαστικό,  βρέθηκε από κάτοικο των Κυθήρων στην παραλία Φελωτή στις 7 Φεβρουαρίου. Έστειλε φωτογραφίες στη Mom η οποία έκρινε ότι η εικόνα του ήταν καλή και ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας....
...Ωστόσο, μετά από μία εβδομάδα σχεδόν, στις 13 Φεβρουαρίου η οργάνωση ειδοποιήθηκε από άλλη κάτοικο των Κυθήρων για την ύπαρξη μίας μικρής φώκιας στο ίδιο σημείο.
...Όπως προέκυψε επρόκειτο για το ίδιο φωκάκι, το οποίο δεν είχε μετακινηθεί καθόλου. Με τις οδηγίες της οργάνωσης η κάτοικος του έδωσε τις πρώτες βοήθειες, ενώ κλιμάκιο της Mom επισκέφθηκε την περιοχή και θεώρησε καλύτερο να μεταφερθεί στο κέντρο της οργάνωσης , στην Αλόννησο.
 ...Ο βιολόγος Αλέξανδρος Καραμανλίδης, μιλώντας στο BBC δηλώνει ότι, όταν το βρήκαν ήταν πολύ αδύναμο και η διάσωση έγινε "την τελευταία στιγμή". Όπως αναφέρει, ο μικρός είχε χάσει τη μητέρα του και ήταν γεμάτος εσωτερικά παράσιτα.
...Οι επιστήμονες της Mom τον υπέβαλαν σε θεραπεία και τώρα έχει πάρει βάρος και πάει πολύ καλύτερα. Σε λίγες ημέρες, όπως λένε, υπολογίζουν να τον αφήσουν ελεύθερο.
..Ο μικρός "Νηρέας" ανήκει στο πιο απειλούμενο είδος φώκιας στον κόσμο και ένα από τα πιο απειλούμενα θαλάσσια θηλαστικά. Είναι ένα από τα 600 ζώα του είδους του που ζουν σε φυσικό περιβάλλον.
...Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας, οι φώκιες έχουν αναγκαστεί να φύγουν από τις παραλίες και να ζουν σε σπηλιές. Ωστόσο εκεί, κύματα και ρεύματα απομακρύνουν τα νεογέννητα φωκάκια από το "σπίτι" τους, με αποτέλεσμα να χωρίζονται από τις μητέρες τους σε κρίσιμη για την επιβίωσή τους ηλικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: