Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Εργα αναστήλωσης στην παλιά πόλης της Ιερουσαλήμ .

7 Μαρτίου 2011.
Το Ισραήλ προχώρησε στην αρχική έγκριση της έναρξης εργασιών ανακατασκευής σε ένα διαφιλονικούμενο ιερό μέρος της πόλης, στο ανατολικό τμήμα της Ιερουσαλήμ, όπου στο παρελθόν παρόμοιες εργασίες ανοικοδόμησης πυροδότησαν τη βία, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή ισραηλινή αξιωματούχος....
...Αρχιτέκτονες του Δήμου, ενέκριναν την περασμένη εβδομάδα το πλάνο για την επισκευή μίας πήλινης πρόσβασης κοντά στην Πύλη Μουγκράμπι, που συνδέει τα ερείπια του Τείχους των Δακρύων, ενός αρχαίου ιουδαϊκού ναού, με μια περιοχή που έχει ιερή υπόσταση και για τους δύο λαούς, Μουσουλμάνους και Εβραίους και οι οποίοι ερίζουν μεταξύ τους για την κυριότητά του.
...Μία δημοτική σύμβουλος, η Μείρ Μαργκαλίτ είπε ότι η δημοτική αρχή της πόλης πρόκειται εντός του μηνός να δώσει και την τελική έγκριση για το σχέδιο αναδόμησης του γεφυρώματος, που είναι σχεδόν κατεστραμμένο από μία έντονη χιονόπτωση και ένα σεισμό το 2004.
...Η ίδια εξέφρασε την έκπληξή της από το γεγονός ότι δεν σημειώθηκαν αντιδράσεις, από Παλαιστίνιους και Μουσουλμάνους κληρικούς και οι οποίοι με βίαιες διαδηλώσεις είχαν αναγκάσει την κυβέρνηση του Ισραήλ να αναστείλει τις εργασίες το 2007. Το τμήμα όπου θα διεξαχθούν οι εργασίες ανακατασκευής των ερειπίων, βρίσκεται εντός των τειχών της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, κοντά σε ένα τζαμί, που θεωρείται το τρίτο ιερότερο μνημείο για τους Μουσουλμάνους, αλλά και δίπλα στα ερείπια δύο βιβλικών ιουδαϊκών ναών.
...Αποτέλεσε το σημείο ανάφλεξης των ταραχών ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, όταν το 2000 το επισκέφθηκε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, τότε, Αριέλ Σαρόν και οδήγησε σε κύμα βίαιων διαδηλώδεων και ταραχών που στοίχισαν τη ζωή σε πολλά άτομα και από τις δύο πλευρές. Πάντως όπως αποκάλυψε η Μείρ, τα έργα θα παρακολουθούνται από ομάδα ειδικών, από την Τουρκία, την Ιορδανία και την Ευρώπη, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλοίωση στην ιστορική ταυτότητα του μνημείου και ότι όλα θα γίνουν με το σωστό τρόπο....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: