Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Αντιπαράθεση στη Βουλή για τα προβλήματα των επιχειρήσεων.

4 Μαρτίου 2011.
Η οικονομική κατάσταση της χώρας με έμφαση στην ανεργία και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, ήταν στο επίκεντρο αντιπαράθεσης ανάμεσα στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος είχε καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση, ζητώντας άμεσα μέτρα και πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση, για την τόνωση της αγοράς....

...Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε προγράμματα ύψους 1,3 δισ. ευρώ που θα «τρέξουν» μέσα στο Μάιο από το Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), προκειμένου όπως είπε, να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά, τόνισε ότι «είναι πολιτική ήττα να κλείνουν υγιείς επιχειρήσεις» και επεσήμανε ότι «είναι ώρα εθνικής συνεννόησης για την ανάπτυξη της χώρας και της οικονομίας».
...Από την πλευρά του, ο κ. Καρατζαφέρης, υποστήριξε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε απόγνωση, πολλές από αυτές οδηγούνται σε κλείσιμο ή αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό», ενώ πρότεινε, μεταξύ άλλων, να δοθούν κίνητρα για την παλιννόστηση κεφαλαίων, και να μειωθεί ο φόρος εισοδήματος σε όσους ενοικιάζουν μικρά μαγαζιά ή σπίτια.
...Ακόμα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε λόγο για απροθυμία των τραπεζών να ενισχύσουν με ρευστότητα την αγορά και να δανείσουν ελληνικές επιχειρήσεις, προσθέτοντας ότι θα έπρεπε η κυβέρνηση να επιβάλει τη συγχώνευση τραπεζών, ώστε να γίνουν ισχυροί πυλώνες.
Σχολιάζοντας ο υπουργός Ανάπτυξης το θέμα της συγχώνευσης τραπεζών, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι στο χέρι μας, από εμάς υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση».
...Κλείνοντας, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι η «συνεχής καταστροφολογία οδηγεί σε απαισιοδοξία», υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη «να συμβάλουν όλοι για την καλύτερη ψυχολογία στην αγορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: