Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Η Γαλλία στηρίζει την εξέγερση στη Λιβύη.

6 Μαρτίου 2011.
Η Γαλλία χαιρέτισε την δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης, όργανο των αντικαθεστωτικών εναντίον του Μουάμαρ Καντάφι και ...εκφράζει την υποστήριξή της στις αρχές που πρεσβεύει και στους στόχους που έχει θέσει..., ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.... ...Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μπερνάρ Βαλερό εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «βούληση για ενότητα που επικράτησε στην σύσταση του συμβουλίου αυτού και ενθάρρυνε τα μέλη και τα κινήματα που συμμετέχουν να συνεχίσουν διατηρώντας το ίδιο πνεύμα».

«...Η Γαλλία καταδικάζει την απαράδεκτη χρήση βίας κατά των πολιτών στη Λιβύη και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς των θυμάτων», πρόσθεσε ο Βαλερό, αποτίοντας φόρο τιμής στο θάρρος του λαού που υπέστη τις βιαιότητες αυτές στην Ζαουίγια και σε άλλες λιβυκές πόλεις. Η Γαλλία ζητεί να τον απόλυτο σεβασμό της απόφαση 1970 του Συμβουλίου Ασφαλείας και κάνει έκκληση να σταματήσει η καταστολή και να βρεθεί πολιτική λύση....
...Εν τω μεταξύ, σήμερα...
...Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών ζήτησε από τους Αμερικανούς να μην αναμιγνύονται στις υποθέσεις της Λιβύης και να τις αφήσουν στους Ευρωπαίους, επειδή υπάρχει κίνδυνος να ενισχυθεί ο ισλαμικός φονταμενταλισμός. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Λιβύη δεν θα γίνει ένα νέο Αφγανιστάν, αλλά οι Αμερικανοί πρέπει να ηρεμήσουν», τόνισε ο Ρομπέρτο Μορόνι στη διάρκεια συνάντησης της Λέγκας του Βορρά, της οποίας είναι μέλος. «Είμαστε εκεί. Η Ευρώπη είναι εκεί και θα ήταν καλύτερα αν παίρναμε τα πράγματα στα χέρια μας», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας πως πρέπει να αποφευχθεί η εισροή χιλιάδων μεταναστών από την Λιβύη στην Ευρώπη.
...Την Πέμπτη, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ εξετάζουν «όλες τις εναλλακτικές λύσεις», συμπεριλαμβανομένων και στρατιωτικών, για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Λιβύη.
...Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βέστερβέλε, ζήτησε σήμερα την επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον του καθεστώτος της Λιβύης, καθώς και την σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Αυτό που συμβαίνει στην Λιβύη μου προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Είναι απαραίτητο να επιβληθούν κυρώσεις στους υπεύθυνους για τα εγκλήματα κατά του λιβυκού λαού», τόνισε ο γερμανός υπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt am Sonntag.
«Η ροή χρημάτων προς την Λιβύη πρέπει να σταματήσει...Είναι σαφές πως κάθε ενέργεια της διεθνούς κοινότητας πρέπει να γίνεται με την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», πρόσθεσε....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: