Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Αποκαλύφθηκαν οι "αγανακτισμένοι" κατά του Σημίτη "πολίτες"

3 Μαρτίου 2011.
Δριμεία κριτική στη Νέα Δημοκρατία άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής με αφορμή την προγραμματισμένη μέσω Διαδικτύου για σήμερα συγκέντρωση έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, καταδικάζοντας αυτό το υποκινούμενο και μεθοδευμένο σχέδιο...
Ειδικότερα, χαρακτήρισε «αποτροπιαστικό» να δημιουργούνται τέτοιου είδους οργανωμένες κινήσεις δήθεν έκρηξης οργής... και τόνισε ότι είναι γνωστό από την ιστορία τι σημαίνει «αγανακτισμένοι πολίτες»....
«...Τέτοιου είδους ενέργειες, μέσα από μια οργανωμένη πολιτική δραστηριότητα, ειδικά εναντίον ενός πρώην πρωθυπουργού που έχει προσφέρει πολλά στη χώρα, είναι πραγματικά καταδικαστέες», σημείωσε και τόνισε ότι κινήσεις όπως αυτές με τις οποίες καθυβρίζεται και στιγματίζεται μια πολιτική προσωπικότητα είναι αποπροσανατολιστικές, δεν εξυπηρετούν κανένα δημόσιο συμφέρον και τείνουν στα όρια της αυτοδικίας.

«...Πρόκειται για μεθοδευμένο και υποκινούμενο σχέδιο και γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά πώς και με ποιους τρόπους υποκινείται», σημείωσε, προσθέτοντας ωστόσο πως «ούτε ήρωες θα φτιάξουμε ούτε θα μπούμε σε κυνήγι προσώπων και στοχοποίησή τους». «Η ΝΔ έχει ευθύνη να συμμαζέψει τέτοιου είδους συμπεριφορές», συνέχισε.
...Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση περιμένει ειδικά από τη ΝΔ, όχι με απλές θεωρητικές καταδίκες, αλλά με πράξεις από τα στελέχη της, να καταδικάσουν έμπρακτα και όχι απολογητικά το συγκεκριμένο σχέδιο και να δείξουν ότι συναισθάνονται το μέγεθος της ευθύνης ως προς τη διαμόρφωση κανόνων και πρακτικών στην πολιτική ζωή.
«...Αντί να απολογούνται, στελέχη της ΝΔ υποκινούν τέτοιου είδους κινήσεις και άρα οποιεσδήποτε άλλες χλιαρές απαντήσεις της κάθε άλλο παρά πείθουν», τόνισε και κάλεσε τόσο τη ΝΔ όσο και όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τα κόμματα της Αριστεράς που στο παρελθόν έχουν υποστεί με το χειρότερο τρόπο τις συνέπειες του φαινομένου των «αγανακτισμένων πολιτών», να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να καταδικάσουν τέτοιου είδους ενέργειες.
...Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι η ελληνική πολιτεία δεν αποδέχεται τέτοιες κινήσεις, αλλά τις καταδικάζει απερίφραστα «γιατί εντάσσονται σε ένα συνολικό σχέδιο απαξίωσης του πολιτικού συστήματος, υποτίθεται με υγιείς όρους που όμως με την έλλειψη προτάσεων οδηγούν στα αντίθετα αποτελέσματα».
...Παράλληλα, χαρακτήρισε λυπηρό και αξιοπερίεργο να στοχοποιείται ο κ. Σημίτης, ένας πρώην πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης που, όπως επεσήμανε, έβαλε τη χώρα στην ΟΝΕ, δημιούργησε ρυθμούς ανάπτυξης που η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή φρόντισε να φέρει σε σημείο ύφεσης και δημιούργησε αξιοζήλευτους θεσμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: