Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Εξακολουθεί την διπρόσωπη στάση ο Σαμαράς.

8 Μαρτίου 2011.
Εξακολουθεί την διπρόσωπη στάση ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Σαμαράς....δηλαδή άλλα λέει έξω στην Ευρώπη και άλλα όταν είναι στην Ελλάδα και θέλει να ασκήσει μικροκομματική πολιτική στο ίδιο μοτίβο παρέμεινε και σήμερα κατά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό...(διάβαζε σχετικά και σε άλλη σελίδα μας)...συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς, ζήτησε τη δραστική αλλαγή των όρων του μνημονίου ως μόνη λύση στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας...κάτι που το ξεχνάει στις συζητήσεις του εκτός Ελλάδος...

«...Το πρόβλημα σήμερα είναι η ασφυξία που προκαλεί στην ελληνική οικονομία το ίδιο το μνημόνιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι «ακόμη κι αν εξασφαλίζαμε ευνοϊκές αποφάσεις για τη διαχείριση του χρέους στις συναντήσεις Κορυφής της ΕΕ, όπως π.χ. την επιμήκυνση, κάτι τέτοιο από μόνο του δεν θα έλυνε το πρόβλημα...».
Στη συνάντηση, κατά πληροφορίες από πηγές της ΝΔ, ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να θέσει στις επόμενες συνόδους Κορυφής τα ζητήματα διαχείρισης του χρέους. Ο κ. Σαμαράς από την πλευρά του επανέλαβε τις δικές του θέσεις που προωθεί σε κάθε ευκαιρία: «...Πρώτον το ευρωομόλογο, δεύτερον το αναπτυξιακό ομόλογο, τρίτον την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του Δανείου των 110 δισ. ευρώ, τέταρτον τη μείωση του κόστους δανεισμού και πέμπτον την επαναγορά των ελληνικών Ομολόγων».
...Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι τις θέσεις αυτές τις προωθεί προς του αξιωματούχους της ΕΕ, με τους οποίους έχει συναντηθεί αλλά και τους ομολόγους του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ιδιαίτερα εκείνων των χωρών που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.
«Η ικανοποίηση αυτού του πακέτου σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνδεθεί με νέα σκληρά μέτρα για την ελληνική οικονομία», τόνισε ο κ. Σαμαράς.
...Κύκλοι της ΝΔ έλεγαν ότι ο κ. Παπανδρέου θα επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί επικοινωνιακά μία πιθανή απόφαση για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και να συγκαλύψει έτσι την ενδεχόμενη επιβολή επιπλέον μέτρων στην ελληνική οικονομία. Σημείωναν πάντως ότι κατά την συνάντηση δεν διέγνωσαν πρόθεση πρόωρης προσφυγής στις κάλπες από την πλευρά του πρωθυπουργού.
...Την απόφασή του να συγκρουστεί στις Συνόδους Κορυφής της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν χρειαστεί, επαναβεβαίωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Ελλάδα θα υποστηρίξει λύση-πακέτο, θεωρώντας ότι άλλη λύση δεν υπάρχει και ο ίδιος σε αυτή τη βάση θα δώσει τη μάχη.
...Ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση σέβεται τις διαφορετικές προσεγγίσεις των πολιτικών δυνάμεων και γι' αυτό, όπως είπε, οι συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς έχουν ως στόχο τη συνεννόηση και τη στήριξη της εθνικής προσπάθειας, ενόψει της συνόδου κορυφής. «Δεν είναι απλά θέμα συναίνεσης», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι «χρειάζεται ανάληψη πολιτικής ευθύνης απ' όλες τις πολιτικές δυνάμεις».
...Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στον κ. Σαμαρά, για το γεγονός ότι στις αποφάσεις της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την περασμένη Παρασκευή -στην οποία μετείχε ο πρόεδρος της ΝΔ- δεν γίνεται καμία σαφής αναφορά στην Ελλάδα.
...Οι κ. Παπανδρέου και Σαμαράς συζήτησαν επίσης και το θέμα των πρόωρων εκλογών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός απέρριψε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και οι πρόωρες εκλογές δεν είναι ούτε στις σκέψεις ούτε στις επιλογές της κυβέρνησης.

***Συνάντηση Παπανδρέου με Παπαρήγα...

«...Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε προτάσεις στην κυβέρνηση, που στην ουσία είναι με ποιο σχοινί, αν θα είναι μεταξωτό ή τρίχινο, θα κρεμάσουν τον ελληνικό λαό. Προβλέπουμε ότι θα υπάρχει κάποια συμφωνία στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ελεγχόμενη χρεοκοπία, όποια όμως συμφωνία και αν υπάρχει και οποιαδήποτε παραλλαγή, ένα το κρατούμενο είναι: νέα, δυσβάσταχτα και αβάσταχτα μέτρα κατά του ελληνικού λαού και κατά των λαών της Ευρώπης», δήλωσε η γενικής γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Επομένως, συναίνεση δεν μπορεί να υπάρξει, έρχονται τα χειρότερα και όσο πιο προετοιμασμένος είναι ο λαός να τα αντιμετωπίσει αγωνιστικά, ενωτικά, πολιτικά και αποφασιστικά, από καλύτερες θέσεις θα μπορέσει να βλέπει το αύριο», πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.
...Ερωτηθείσα αν έθεσε θέμα μεταναστών, είπε ότι για άλλη μια φορά επανέλαβε πως πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για το ζήτημα αυτό πριν είναι αργά, «πολύ περισσότερο που βλέπουμε με ποιους δυστυχισμένους ανθρώπους έχουμε να κάνουμε, όταν προτιμούν να πηδήξουν στη θάλασσα μέσα στο κρύο προκειμένου να γλιτώσουν τη βίαιη επιστροφή στις πατρίδες τους».

*** Γ. Καρατζαφέρης

Αλλαγή πλεύσης της ελληνικής κυβέρνησης ζητά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, συνιστώντας μία πιο επιθετική πολιτική έναντι της Ευρώπης, κρίνοντας ότι πλέον κρίνεται το μέλλον της Ε.Ε. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε: «Στις 25 Mαρτίου δεν διακυβεύεται το μέλλον της Ελλάδας, διακυβεύεται το μέλλον της ΕΕ, κατά πόσον η Ευρώπη θα γίνει μία γερμανική επαρχία.
...Συνέστησα και συνιστώ επιθετικό παιχνίδια προς την Ευρώπη και θέλω να πιστεύω ότι αυτή η πολιτική θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα. Το να διεκδικείς για την πατρίδα σου δεν είναι ποτέ ταπεινωτικό. Μέχρι στιγμής ακούω αμυντικά συστήματα»...

***Συνάντηση με Τσίπρα...
...Την απόρριψη του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, την διεξαγωγή δημοψηφίσματος και την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους στο πλαίσιο της ΕΕ πρότεινε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, κατά τη σημερινή συνάντησή τους.
...Στη δήλωσή του ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι κατέθεσε στον πρωθυπουργό τις απόψεις του για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, τονίζοντας ότι στην ουσία είναι ένα Ευρωπαϊκό Μνημόνιο, πιο σκληρό ακόμη, και χωρίς χρονικό ορίζοντα, πράγμα που όπως είπε σηματοδοτεί το τέλος της διαπραγμάτευσης. 

...Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς να λάβει υπόψη της την λαϊκή βούληση που, όπως είπε, μπορεί να δώσει ισχύ στην διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας, προτείνοντας την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
...Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό να πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό για την αποτυχία του Μνημονίου, που όπως είπε, μας βυθίζει σε ένα φαύλο κύκλο λιτότητας, χρέους και ύφεσης. «Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη και αναδιανομή του πλούτου, δεν θα αποφύγουμε την χρεοκοπία» είπε ο κ. Τσίπρας.
...Ο κ. Τσίπρας ζήτησε ακόμη από τον πρωθυπουργό να δώσει σήμερα άμεση λύση, στην απεργία πείνας των μεταναστών τονίζοντας ότι είναι δίκαια τα αιτήματά τους. «Είναι ένα πρόβλημα με ανθρωπιστική διάσταση και είναι ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική τραγωδία», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Τσίπρα

...***.Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 6:00 μ.μ., με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη και στις 7:00 μ.μ., με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.
   (Β.Κ., ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: