Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ξεκινούν άμεσα τα έργα εκσυγχρονισμού των νοσοκομείων.

1 Μαρτίου 2011.
Μέσα στο Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσουν έργα που αφορούν κατασκευές και βελτιώσεις υποδομών στα νοσοκομεία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργος Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ....

...Ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι ήδη έχουν απορροφηθεί 250 εκατ. ευρώ που αφορούν κυρίως την κτιριακή βελτίωση πολλών νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας, οι μελέτες των οποίων, όπως είπε, είναι «ώριμες» και τα έργα μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα.
...Από το ΕΣΠΑ θα πρέπει να απορροφηθούν το συντομότερο δυνατόν άλλα 300 εκατ. ευρώ. Ο υπουργός Υγείας προέτρεψε τις διοικήσεις των νοσοκομείων αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να φροντίσουν να «τρέξουν» οι διαδικασίες μέχρι το Μάιο ώστε να απορροφηθούν και τα 300 αυτά εκατομμύρια που αφορούν κυρίως έργα εξοπλισμού.
...Ενδεικτικά, αναφέρθηκαν κάποιες περιπτώσεις που αφορούν έργα τα οποία είναι έτοιμα να ξεκινήσουν, όπως το «Βοστάνειο» νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου θα διατεθούν 28 εκατ. ευρώ, η παλαιά Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου του Βόλου όπου θα διατεθούν 5 εκατ. ευρώ, η ανακατασκευή του δευτέρου ορόφου στο «Τζάνειο», η οποία θα κοστίσει 1.300.000 κ.α.
...Ο υπουργός Υγείας σε σημερινή συνέντευξη με τους δημοσιογράφους ρωτήθηκε για τη σύσκεψη συναρμόδιων υπουργών υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου για το μέλλον του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» και επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι ελήφθησαν αποφάσεις, αλλά, όπως είπε, προς το παρόν είναι «μη ανακοινώσιμες».
...Οσον αφορά τους φαρμακοποιούς, ανέφερε ότι σήμερα πήραν και τα τελευταία χρήματα από τα 100 εκατ. που τους όφειλαν τα ασφαλιστικά ταμεία, ωστόσο παραμένουν ανεξόφλητα άλλα 200 εκατ. χρέη κυρίως του ΟΠΑΔ προς τους φαρμακοποιούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: