Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση στη Πάτρα.

2 Μαρτίου 2011.
Για απόπειρες ανθρωποκτονίας, ληστεία, διαρρήξεις, απόπειρες εκβιασμών, καθώς και εμπρησμό κατηγορούνται έξι άτομα,που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών...
...Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και είχαν διαπράξει, με διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος επιχειρηματιών, ληστεία σε τράπεζα της Πάτρας, διαρρήξεις σε καταστήματα και γραφεία, απόπειρες εκβίασης σε καρναβαλικά πληρώματα, ενώ έβαλαν φωτιά σε καρναβαλικό στέκι με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.
...Όπως ανακοίνωσε ο διοικητής Ασφαλείας Πατρών Άρης Ανδρικόπουλος, η εξάρθρωση της σπείρας, που δρούσε τα τελευταία δύο χρόνια, έγινε ύστερα από πολύμηνη έρευνα και αφού αξιοποιήθηκαν τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν.
...Ειδικότερα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν διαπράξει, σύμφωνα την αστυνομία και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος επιχειρηματιών, ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Αγροτικής τράπεζας στα Ζαρουχλέικα της Πάτρας, όπου εκεί αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον φύλακα, καθώς και 30 διαρρήξεις σε καταστήματα και γραφεία.
...Επίσης, είχαν ξεκινήσει απόπειρες εκβιασμών σε βάρος επικεφαλής καρναβαλικών πληρωμάτων, με σκοπό να τους παρέχουν προστασία.
...Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι απόπειρες εκβιασμών φθάνουν τις εννέα, ενώ σε μία περίπτωση κατηγορούνται ότι έβαλαν φωτιά σε καρναβαλικό στέκι, την ώρα μάλιστα που μέσα σε αυτό βρίσκονταν δύο άτομα.
...Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν δύο όπλα καλάσνικοφ, τρεις πυροκροτητές, δυο γεμιστήρες, περισσότερα από 300 φυσίγγια, διαρρηκτικά εργαλεία κ.α.
...Τα όπλα εστάλησαν για εξέταση στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.
...Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και τον ανακριτή, αλλά πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: