Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

Καντάφι: Ο λαός είναι μαζί μου...

15 Μαρτίου 2011
Ο Μουαμάρ Καντάφι δήλωσε σήμερα πως οι αντικαθεστωτικοί βρίσκονται πολύ κοντά στην ήττα, ο λαός της Λιβύης βρίσκεται στο πλευρό του και τόνισε πως αισθάνεται προδομένος από τον πρώην σύμμαχό του, Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι....

...Οι αντικαθεστωτικοί «δεν έχουν καμία ελπίδα, πρόκειται για μια χαμένη υπόθεση», υπογράμμισε ο Καντάφι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Il Giornale, της οποίας ο ειδικός απεσταλμένος τον ρώτησε πόσο καιρό χρειάζονται οι κυβερνητικές δυνάμεις για να καταλάβουν την ανατολική Λιβύη.
...Για τους αντικαθεστωτικούς, ο Καντάφι τόνισε πως έχουν «δύο επιλογές: να παραδοθούν ή να φύγουν». «Αυτοί οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν πολίτες, ακόμα και γυναίκες ως ανθρώπινες ασπίδες», πρόσθεσε.
...Σχετικά με τον «κίνδυνο ενός λουτρού αίματος» στις μεγάλες πόλεις που βρίσκονται ακόμα στα χέρια των αντικαθεστωτικών, ο Λίβυος ηγέτης δήλωσε: «πρέπει να πολεμήσουμε την τρομοκρατία. Για τον λόγο αυτό προχωράμε γρήγορα για να αποφύγουμε τις σφαγές».
...Οι δυνάμεις του Καντάφι εξαπέλυσαν σήμερα τουλάχιστον τέσσερις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον της πόλης Αζνταμπίγια, μετέδωσε το αλ Τζαζίρα.
«Αν παραδοθούν δεν θα τους σκοτώσουμε», τόνισε ο Καντάφι διευκρινίζοντας πως «η διαταγή που έχει δοθεί στα στρατεύματα είναι να τους περικυκλώσουν και να τους πολιορκήσουν».
...Ο ίδιος απέκλεισε κάθε διαπραγμάτευση με τους αντικαθεστωτικούς: «να αρχίσουμε διάλογο με ποιόν; Δεν είναι δυνατόν να διαπραγματευτούμε με τους τρομοκράτες που συνδέονται με τον Οσάμα μπιν Λάντεν. Αυτοί οι ίδιοι δεν πιστεύουν στον διάλογο, δεν σκέφτονται παρά μόνο να πολεμούν και να σκοτώνουν, σκοτώνουν, σκοτώνουν».
...Η διεθνής κοινότητα «...δεν γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει στη Λιβύη, ο λαός είναι μαζί μου, τα υπόλοιπα είναι προπαγάνδα», πρόσθεσε ο Καντάφι.
...Σύμφωνα με τον ίδιο, ο λαός της Βεγγάζης «φοβάται αυτούς ανθρώπους και εμείς πρέπει να τον ελευθερώσουμε» από την παρουσία τους. «Ο κόσμος μας ζητεί να επέμβουμε, μας λένε: απελευθερώστε μας από αυτές τις ένοπλες συμμορίες».
...Ο συνταγματάρχης Καντάφι δηλώνει πολύ απογοητευμένος από την ευρωπαϊκή στάση και ειδικά από αυτήν της Ιταλίας. «Έχω σοκαριστεί και αισθάνομαι προδομένος. Δεν ξέρω τι να πω στον Μπερλουσκόνι», είπε και συμπλήρωσε πως «δεν έχει πλέον καμιά επαφή ούτε με την Ιταλία, ούτε με τον Μπερλουσκόνι».
...Τέλος, ο Καντάφι αναφέρθηκε στην παρουσία στην Λιβύη του ιταλικού πετρελαϊκού ομίλου ΕΝΙ, ευχόμενος ο λαός της Λιβύης και επανεξετάσει τους οικονομικούς δεσμούς με τη Δύση και αυτούς που έχουν σχέση με την ασφάλεια.

***Επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ...
...Η «Ομάδα των Οκτώ» συμφώνησε για την ανάγκη λήψης περαιτέρω μέτρων για την αντιμετώπιση της Λιβύης κρίσης και σύγκλησης του Συμβουλίου Ασφαλείας για το θέμα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας.
...Από το Παρίσι όπου συνήλθαν οι υπουργοί της «Ομάδας των 8», ο Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Υπάρχει η κοινή βούληση για περαιτέρω συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Συμφωνήσαμε σαφώς στο πλαίσιο της Ομάδας των 8 ότι υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω μέτρα, μία ανάγκη επείγουσας ανταπόκρισης».
 
***Εν τω μεταξύ...
...Οι κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποίησαν σήμερα αεροπορική επιδρομή στις παρυφές της πόλης Ατζνταμπίγια, στην ανατολική Λιβύη, που ελέγχεται από τους εξεγερμένους, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας εξεγερμένος και να τραυματισθεί ένας άλλος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και γιατρούς.
...Η Ατζνταμπίγια, στρατηγικός κόμβος σε απόσταση 160 χλμ. νοτίως της έδρας της αντιπολίτευσης στη Βεγγάζη, βρίσκεται πλέον στην πρώτη γραμμή των μαχών μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των εξεγερμένων.
...Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του λιβυκού συνδικάτου των εργαζομένων στον πετρελαϊκό τομέα δήλωσε σήμερα πως όλοι οι τερματικοί σταθμοί εξαγωγής πετρελαίου της Λιβύης, εκτός από το Τομπρούκ στα ανατολικά, έχουν επανέλθει υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης.
«...Όλοι οι τερματικοί σταθμοί βρίσκονται υπό έλεγχο, εκτός από το Τομπρούκ», δήλωσε ο επικεφαλής του συνδικάτου Μοχάμεντ Αμπού Σίταχ. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σήμερα ότι εξακολουθούν να διεξάγονται μάχες ανάμεσα στους εξεγερμένους και τις δυνάμεις του Καντάφι στην Μπρέγκα, όπου βρίσκεται ένας τερματικός σταθμός εξαγωγής πετρελαίου.
...Οι δυνάμεις του καθεστώτος ανακτούν το πλεονέκτημα στη Λιβύη, προχωρώντας προς ανατολάς με βομβαρδισμούς, ένα μήνα μετά την έναρξη μιας εξέγερσης που μετατράπηκε σε εμφύλιο πόλεμο....(ΑΝΣΑ, ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: