Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Σήμερα η κρίσιμες ψηφοφορίες για το νομοσχέδιο της Μπιρμπίλη.

10 Μαρτίου 2011.
Σήμερα,  Πέμπτη, το μεσημέρι, θα διεξαχθούν οι δύο ονομαστικές ψηφοφορίες που ζήτησαν η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ επί των άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος για την βιοποικιλότητα, μετά τις ποικίλες αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, ειδικά, για το θέμα της δόμησης...

...Η ΝΔ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία στη τροπολογία που αφορά τον επαναχαρακτηρισμό των περιοχών, δεξιά και αριστερά των εθνικών οδών, ως αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας, ενώ ο ΛΑΟΣ για το επίμαχο άρθρο 9 που αφορά τους όρους δόμησης σε περιοχές "Natura".
...Νωρίτερα, σε νέα αλλαγή, στη βάση των προτάσεων που έκαναν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προχώρησε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη στο επίμαχο άρθρο 9 του νομοσχεδίου για την βιοποικιλότητα, που αφορά τους περιοριστικούς όρους οικοδόμησης στις περιοχές αυτές.
...Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, όλα τα οικόπεδα έκτασης τουλάχιστον 4 στρεμμάτων που υφίστανται μέχρι τη δημοσίευση του νόμου, θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα σύμφωνα με τις οικίες πολεοδομικές διατάξεις. 
...Επίσης προβλέπεται ότι άρτια και οικοδομήσιμα είναι τα οικόπεδα 10 στρεμμάτων που έχουν πρόσοψη σε κοινόχρηστους δρόμους τα 25 μέτρα και τα 45 μέτρα πρόσοψη στους υπόλοιπους εθνικούς ή επαρχιακούς, δημοτικούς ή άλλους δρόμους.
...Στο μεταξύ με τροποποίηση που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης για τους ημιυπαίθριους χώρους, προβλέπεται παράταση υποβολής αιτήσεων μέχρι 30 Ιουνίου 2011, ενώ γα τις αιτήσεις που θα κατατεθούν από 1/3/ έως 30/6 η καταβολή της πρώτης δόσης του ειδικού προστίμου παρατείνεται για 4 μήνες δηλαδή μέχρι 30 Οκτωβρίου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: