Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Η Κλιντον ζητεί την επιβολή της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη.

9 Μαρτίου 2011.
Οι ΗΠΑ επιθυμούν να δουν τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίζει την επιβολή μίας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη, δήλωσε σήμερα η αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον, τονίζοντας πως είναι σημαντικό αυτό να μην είναι μόνον μία προσπάθεια υποκινούμενη από τις ΗΠΑ.
...
«...Θέλουμε να δούμε τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίζει τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων....Πιστεύω πως είναι σημαντικό αυτό να μην αποτελέσει μία αμερικανικής πρωτοβουλίας προσπάθεια, διότι προέρχεται από τον ίδιο τον λαό της Λιβύης.
Αυτό δεν πηγάζει έξωθεν, δεν έρχεται από κάποια δυτική δύναμη, ή κάποια χώρα του Κόλπου που υπαγορεύει <να, τι πρέπει να κάνετε....», τόνισε η Κλίντον.
...Η ίδια τόνισε επίσης πως έχει μεγάλη σημασία να λάβει ο ίδιος ο ΟΗΕ μία απόφαση για το τι θα πράξει αναφορικά με τη Λιβύη και όχι να το κάνουν οι ΗΠΑ.
...Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έθιξαν σε σημερινή τηλεφωνική τους συνδιάλεξη «όλο το φάσμα» των πιθανών δράσεων απέναντι στη βία στη Λιβύη, περιλαμβανομένης και της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
...Στη διάρκεια της συνομιλίας του οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν να προωθήσουν τον σχεδιασμό, ακόμη και στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, κάθε πιθανής αντίδρασης» στην κατάσταση στη Λιβύη, προστίθεται στο ανακοινωθέν.
...Τα μέτρα αυτά θα περιλαμβάνουν «την επιτήρηση, την ανθρωπιστική βοήθεια, την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων και η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων» και οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν να «συντονίσουν στενά» τη προσφυή δράση τους, τόνισε ο Λευκός Οίκος...(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: