Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2011

ΟΗΕ προς Καντάφι : Σταματείστε τις σφαγές...

7 Μαρτίου 2011.
Ο Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μουν, απαίτησε, μέσω ανακοίνωσης του γραφείου του, την Κυριακή, από το καθεστώς της Τρίπολης, να βάλει τέλος στις χωρίς διακρίσεις επιθέσεις εναντίον των πολιτών στη Λιβύη κλαι παράλληλα προειδοποίησε ότι όποιος παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα θα κληθεί να λογοδοτήσει.
...
....Ο Μπαν σε συνάντηση που είχε με τον πρώην ΥΠΕΞ της Ιορδανίας, Αμπντελιλά Αλ-Κχατίμπ, ο οποίος έχει αναλάβει ειδικός απεσταλμένος του οργανισμού στη Λιβύη, του ζήτησε να ξεκινήσει επείγουσες διαβουλεύσεις με τις αρχές στην Τρίπολη αλλά και στις επαρχίες, για να διαπιστώσει τις υπάρχουσες συνθήκες από ανθρωπιστικής πλευράς, σύνφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του επικεφαλής του ΟΗΕ.
...Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι Γραμματέας του οργανισμού, συνομίλησε με τον υπουργό Εξωτερικών του Καντάφι, Μούσα Κούσα χθες, Κυριακή και του τόνισε ότι, η Τρίπολη θα πρέπει να τηρήσει την ευθύνη που έχει να προστατεύει τους πολίτες της χώρας και να σεβαστεί τη λαϊκή απαίτηση για ειρήνη και αξιοπρέπεια.
...Ο Μπαν και ο Λίβυος ΥΠΕΞ, συμφώνησαν για την άμεση αποστολή αντιπροσωπείας των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη για να διαπιστώσει τις ανθρωπιστικές συνθήκες στη χώρα.
...Ο επικεφαλής του ΟΗΕ, προειδοποίησε το καθεστώς Καντάφι, να πειθαρχήσει άμεσα στα ψηφίσματα του οργανισμού, την περασμένη εβδομάδα και να σταματήσει την αδιάκριτη χρήση βίας εις βάρος πολιτών, διαφορετικά θα οδηγηθούν στο Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου.
   (ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: