Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Υποβάθμιση 6 ελληνικών τραπεζών από τη Moody's.


9 Μαρτίου 2011.

Στην υποβάθμιση και των ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Moody’s, όπως εξάλλου αναμενόταν έπειτα από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας κατά τρεις βαθμίδες.
Συγκεκριμένα υποβαθμίζονται η Εθνική Τράπεζα σε Ba3 από Ba1, η Eurobank σε Ba3 από Ba1, η Alpha Bank σε Ba3 από Ba1, η Τρ. Πειραιώς σε Ba3 από Ba1, η ΑΤΕBank σε B1 από Ba2 και η Attica Bank σε B1 από Ba2. Οι προοπτικές για όλες τις αξιολογήσεις είναι αρνητικές.



Όπως εξηγεί η Moody’s, η υποβάθμιση των τραπεζών σχετίζεται με τη χαμηλότερη αξιολόγηση της χώρας, αφού αυτή αντανακλά τις μικρότερες δυνατότητες που έχει η κυβέρνηση να στηρίξει το τραπεζικό σύστημα.

Ωστόσο, ο οίκος επανεξετάζει και την εσωτερική χρηματοοικονομική ισχύ κάποιων τραπεζών, λόγω των επίμονων πιέσεων στη ρευστότητα και στην ποιότητα κεφαλαίου καθώς και εξαιτίας της σημαντικής έκθεσής τους στα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Πηγή: http://www.isotimia.gr/

Αξίζει να παραθέσουμε και ένα απόσπασμα, από το σχετικό άρθρο της ημερισίας, που δείχνει και τοσό πόσο προβληματική είναι η εικόνα των Ελληνικών τραπεζών.

"Η Moody's πρόσθεσε ότι η υποβάθμιση αντανακλά επίσης τις περιορισμένες δυνατότητες χρηματοδότησης των τραπεζών και την εξάρτησή τους από την χρηματοδότηση της ΕΚΤ, που αντιστοιχεί στο 20% περίπου του ισολογισμού τους".

http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: