Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Παράνομη η 48ωρη απεργία των εργαζομένων της Cosmote.

10 Μαρτίου 2011.
Με καθυστέρηση μιας περίπου εβδομάδος, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση της Cosmote, έκρινε παράνομη τη 48ωρη απεργία που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, στο πλαίσιο της κινητοποίησης που εξήγγειλαν με αφορμή τις 120 αποχωρήσεις εργαζομένων στην Cosmote...
...Στην ίδια απόφασή του το δικαστήριο σημειώνει ότι άλλες μορφές κινητοποιήσεων που άρχισαν εργαζόμενοι στην Cosmote από την περασμένη Τρίτη, δεν συνιστούν απεργία και «θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως μη επιτρεπόμενα μέτρα πίεσης».
...Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν καταγγελίες από εργαζόμενους οι οποίοι διαμαρτύρονταν ότι παρεμποδίζονται από άλλους συναδέλφους τους να μεταβούν στους χώρους εργασίας τους για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις καταγγελίες αυτές, συνδικαλιστές είχαν αποκλείσει και τα δύο νευραλγικά κτίρια της Cosmote στο Μαρούσι, με αποτέλεσμα το προσωπικό να αναγκάζεται να κάνει τη δουλειά του είτε φιλοξενούμενο στο Μέγαρο του ΟΤΕ, ή ακόμη και σε ξενοδοχεία. Επίσης απέκλεισαν το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας στην Αχαρνών, καθώς και δύο κτίρια στη Θεσσαλονίκη.
...Λόγω της κατάστασης αυτής, η Cosmote αναγκάστηκε την Τρίτη να προσφύγει στο δικαστήριο, το οποίο αργά χτες το απόγευμα εξέδωσε την απόφασή του και έτσι σήμερα η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί.
...Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στο Πρωτοδικείο, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων COSMOTE και ο Πρόεδρος της ΟΜΕ -ΟΤΕ κατέθεσαν ότι ουδέποτε αποκλείσθηκαν κτίρια της εταιρείας, ποτέ και κανένας εργαζόμενος δεν παρεμποδίστηκε να προσέλθει στο χώρο εργασίας του, ποτέ δεν σφραγίστηκαν οι πόρτες των ορόφων κτιρίων και οι συνδικαλιστές παρέμεναν έξω από τα κτίρια με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: