Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

"O Σουλεϊμάν είναι ο ουσιαστικός πρόεδρος της χώρας".

11 Φεβρουαρίου 2011.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο ειδήσεων CNN, αμέσως μετά το τέλος του προεδρικού λόγου προς τον Αιγυπτιακό λαό, ο πρεσβευτής της Αιγύπτου στις ΗΠΑ, είπε ότι, "...ο πρόεδρος Μουμπάρακ μεταβίβασε όλες τις εξουσίες του στον αντιπρόεδρο Σουλεϊμάν, ο οποίος γίνεται πλέον ο ουσιαστικός (de facto) πρόεδρος της χώρας, αλλά ο Μουμπάρακ συνεχίζει να διατηρεί το δικαίωμα (de jure ), των προεδρικών εξουσιών... "....
...Ο πρέσβης της Αιγύπτου στις ΗΠΑ, Σαμέχ Σουκρί, δήλωσε ότι επικοινώνησε ο ίδιος με τον αντιπρόεδρο Ομάρ Σουλεϊμάν, αμέσως μετά το τέλος του διαγγέλματος Μουμπάρακ και έλαβε διευκρινίσεις σύμφωνα με τις οποίες, όλες οι προεδρικές εξουσίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα, μεταβιβάστηκαν στην αντιπροεδρία.
...Σε ερώτηση πάντως δημοσιογράφου του CNN, σχετικά με το αν ο Μουμπάρακ, διατηρεί πλέον εξουσία και πόση, ο Σουκρί απάντησε " Αυτό είναι ένα συμπέρασμα που θα πρέπει να το βγάλετε εσείς".
...Οι εκατοντάδες χιλιάδες των συγκεντρωμένων στην πλατεία Ταχρίρ (Ελευθερίας), που άκουσαν το λόγο του προέδρου, ξεσπασαν θυμωμένοι μετά το τέλος της ομιλίας φωνάζοντας " Φύγε! Φύγε!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: