Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Kοινή Ομάδα Εργασίας για την προώθηση του Τουρισμού.

14 Φεβρουαρίου 2011.
Kοινή Ομάδα Εργασίας αποφάσισαν να συστήσουν τα Υπουργείο Εξωτερικών και Πολιτισμού και Τουρισμού, με σκοπό την αύξηση του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας......Η σχετική απόφαση ελήφθη μετά από κοινή σύσκεψη που είχαν το πρωί στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης....«...Φέτος ο στόχος μας είναι να αυξηθούν οι αφίξεις και για να γίνει αυτό, κομβικής σημασίας είναι η πρόσβαση στη χώρα μας», δήλωσε ο Π. Γερουλάνος, διευκρινίζοντας ότι «η πρόσβαση μπορεί να διευκολυνθεί με τις θεωρήσεις (βίζα) και με απ' ευθείας αεροπορικές γραμμές και έχουμε ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια για την επίτευξη αυτών των στόχων».
...Το Υπουργείο Εξωτερικών συνδράμει στην προσπάθεια ανάπτυξης του Τουρισμού και υπάρχει πολύ στενή συνεργασία από πέρυσι, δήλωσε ο Δ. Δρούτσας, τονίζοντας ότι τα πρώτα αποτελέσματα δικαιώνουν τις προσπάθειές μας.
...Ο Π. Γερουλάνος τόνισε, επίσης, τη σημασία της συνεργασίας με το Υπουργείο Εξωτερικών για το θέμα των θεωρήσεων (βίζα), υπογραμμίζοντας ότι όπου έχουμε καταφέρει να προωθήσουμε το θέμα έχουμε δει θεαματικές αυξήσεις στις αφίξεις.
Έφερε δε το παράδειγμα της Ρωσίας, με την οποία είχαμε αύξηση 50% πέρυσι και προς αυτή την κατεύθυνση θέλουμε να προχωρήσουμε.
...Και οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν στη σημασία των νέων αγορών, όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, η Ουκρανία, η Τουρκία (από την τελευταία είχαμε, επίσης, θεαματική αύξηση των επισκέψεων).
«...Από αυτές (τις χώρες) έρχεται η μεγάλη αύξηση του τουρισμού και η Ελλάδα διεκδικεί μερίδιο αυτής της αγοράς», είπε ο Π. Γερουλάνος, ο δε Υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε τις προσπάθειες ώστε «να βρεθούν λύσεις και στο θέμα της μονοήμερης επίσκεψης», σημειώνοντας ότι «θα είμαστε όσο πιο ευέλικτοι γίνεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: