Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Με γερμανικό C-160 επιστρέφουν οι τελευταίοι 8 Έλληνες από τη Λιβύη

26 Φεβρουαρίου 2011.
Οκτώ Έλληνες και ένδεκα Κύπριοι που εργάζονται για κυπριακή κατασκευαστική εταιρία στην περιοχή Jalu της Λιβύης, έχουν επιβιβαστεί σε αεροσκάφος C-160 της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο Nafoora της Λιβύης, το οποίο επιστρέφει κατά τις 9 απόψε, στην αεροπορική βάση της Σούδας....
...Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των εν λόγω Ελλήνων και Κυπρίων, που αφορά και σε Γερμανούς αλλά και σε άλλους πολίτες ευρωπαϊκών κρατών, συντονίζεται από τη γερμανική κυβέρνηση σε συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Στο πλαίσιο αυτό, δύο C-160 της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκαν τις μεσημβρινές ώρες από την αεροπορική βάση της Σούδας στην Κρήτη.
Επισημαίνεται ότι δύο ακόμη Έλληνες πολίτες μεταφέρθηκαν, χθες το βράδυ, από την Τρίπολη στο Βουκουρέστι, όπου παρελήφθησαν από στελέχη της εκεί ελληνικής πρεσβείας και επέστρεψαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
Η πρεσβεία της Ελλάδος στην Τρίπολη, η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί, και η Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών θα παράσχουν κάθε δυνατή συνδρομή σε όποιον Έλληνα πολίτη ή ομογενή παραμένει στη Λιβύη.

***Εν τω μεταξύ...
...Χιλιάδες άνθρωποι που ξέφυγαν από τις συγκρούσεις που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στη Λιβύη εξακολουθούν να φτάνουν στη Βαλέτα, πρωτεύουσα της Μάλτας.
Νωρίς σήμερα το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι της Βαλέτας μία φρεγάτα του βρετανικού πολεμικού ναυτικού, η HMS Cumberland, με 207 ανθρώπους από τη Βεγγάζη. Η φρεγάτα μετέφερε κυρίως Βρετανούς πολίτες, αλλά και πολίτες ακόμη 20 χωρών.
Λίγο αργότερα 2.000 Κινέζοι που κατάφεραν να φύγουν από τη Βεγγάζη έφτασαν στη Βαλέτα με πλοίο των ιταλικών γραμμών Grimaldi, το οποίο είχε ναυλώσει το Πεκίνο. Εξάλλου τρία πλοία έχουν ήδη εκκενώσει 7.000 Κινέζους από τη Λιβύη και τους έχουν μεταφέρει στην Κρήτη.
Χθες Παρασκευή το βράδυ έφτασε στη Βαλέτα ένα φέρι που είχαν ναυλώσει οι ΗΠΑ, το Maria Dolores, και μετέφερε περισσότερους από 300 ανθρώπους, ανάμεσά τους περίπου 30 αμερικανούς διπλωμάτες και τις οικογένειές τους.

***Παράλληλα ένα αεροπλάνο, το οποίο έχει ναυλώσει η βρετανική κυβέρνηση, έφυγε σήμερα το πρωί από το αεροδρόμιο Γκάτγουϊκ του Λονδίνου με κατεύθυνση την Τρίπολη για να επαναπατρίσει τους τελευταίους Βρετανούς που παραμένουν στη Λιβύη.
Οι βρετανικές αρχές κάλεσαν τους πολίτες τους να μεταβούν το συντομότερο δυνατό στο αεροδρόμιο, διότι, όπως άφησαν να εννοηθεί, πρόκειται για την τελευταία πτήση που γίνεται ειδικά για την εκκένωση βρετανών πολιτών.
Επιπλέον δύο τουρκικά πλοία, μία φρεγάτα και ένα φέρι, που μεταφέρουν 1.200 Τούρκους και ακόμη 500 πολίτες άλλων 25 χωρών αναχώρησαν σήμερα από τη Βεγγάζη με κατεύθυνση το λιμάνι του Μαρμαρά, όπως ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές....

***Από τα Χανιά αναχωρούν, μετά τις 5 το απόγευμα, οι δυο πρώτες πτήσεις για τον επαναπατρισμό των χιλιάδων Κινέζων που επέστρεψαν από την Λιβύη...
...Στις 1:45 μετά το μεσημέρι προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο « Δασκαλογιάννης» ένα γιγαντιαίο Τζάμπo 747-400 των Κινέζικων αερογραμμών, για να παραλάβει και να μεταφέρει στην Κίνα το πρώτο κύμα των πολιτών της χώρας ενώ λίγο μετά αναμενόταν και ένα Αir bus A332.
...To πρώτο αεροπλάνο θα μεταφέρει στην Κίνα 328 επιβάτες και το δεύτερο 213.
...Οι 541 υπήκοοι της Κίνας μεταφέρθηκαν στα Χανιά με πούλμαν από το Ηράκλειο και έφθασαν λίγο μετά τη μια το μεσημέρι στο χώρο του αεροδρομίου.
...Για τον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί η από αέρος μεταφορά πραγματοποιήθηκε το πρωί σύσκεψη στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης και όπως δήλωσε ο αερολιμενάρχης Σταύρος Καστρινάκης πτήσεις από τα Χανιά θα πραγματοποιηθούν και τις επόμενες μέρες.
...Υπολογίζεται ότι, υπό κανονικές συνθήκες, η γιγαντιαία επιχείρηση επαναπατρισμού όλων των υπηκόων Κίνας θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε δέκα ημέρες όπως δήλωσε ο πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα, ο οποίος βρέθηκε το μεσημέρι στο αεροδρόμιο των Χανίων και εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για την ετοιμότητα, το σχεδιασμό και τη συνεργασία των ελληνικών αρχών.
    (ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: