Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Νέα συνάντηση σήμερα, Χριστόφια - Έρογλου.

9 Φεβρουαρίου 2011.
Στη σκιά των κινητοποιήσεων των Τουρκοκυπρίων για την πολιτική οικονομικής λιτότητας, που τους επιβάλλει το καθεστώς τους με οδηγίες της Άγκυρας και τις οργίλες αντιδράσεις Ερντογάν για τους διαδηλωτές, πραγματοποιείται σήμερα νέα συνάντηση του προέδρου Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό...
....Η σημερινή συνάντηση είναι η πρώτη μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων, μετά τη συνάντησή τους στη Γενεύη με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, στις 26 Ιανουαρίου.
...Ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, είπε ότι στη σημερινή συνάντηση των δύο ηγετών θα συζητηθεί η περαιτέρω πορεία των συνομιλιών.
...Ο Μπαν Κι Μουν είχε δηλώσει, στη Γενεύη, ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τις διαπραγματεύσεις, με επιπρόσθετες συναντήσεις κατά τις επόμενες εβδομάδες. Ανέφερε, επίσης, ότι θα βρίσκεται στη διάθεσή τους ξανά σύντομα για να ανασκοπήσουν την πρόοδο και για να τους ενθαρρύνει να σμικρύνουν, περαιτέρω, τις διαφορές τους.
...Διπλωματικές πηγές εξέφραζαν προβληματισμό για σημεία των προχθεσινών δηλώσεων του ειδικού συμβούλου του γενικού γραμματέα, Αλεξάντερ Ντάουνερ, όπως για παράδειγμα την αναφορά ότι είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα των δυόμισι ετών από την έναρξη των διαπραγματεύσεων.
...Οι δηλώσεις έγιναν την ίδια στιγμή που είναι γνωστή η επιδίωξη της Τουρκίας να σπρώξει την διαδικασία σε αδιέξοδο και να εξυπηρετήσει άλλους στόχους, όπως η τετραμερής συνάντηση, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Ελλάδας, Τουρκίας.
...Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη βδομάδα ο πρόεδρος Χριστόφιας είχε αποκαλύψει ότι στη συνάντηση της Γενεύης ο κ. Έρογλου δεν ήταν εποικοδομητικός και ότι δεν αποδέχθηκε με σαφή και δεσμευτικό τρόπο τη διασύνδεση του περιουσιακού, με το κεφάλαιο των εδαφικών αναπροσαρμογών και το θέμα των εποίκων. Επίσης, δεν απάντησε θετικά στην πρόταση του Κύπριου προέδρου για απογραφή πληθυσμού στα κατεχόμενα από τον ΟΗΕ, για να διακριβωθεί ο αριθμός των Τούρκων εποίκων.
...Στο ίδιο πνεύμα μίλησε ο Κύπριος πρόεδρος και την επομένη της συνέντευξης, μετά τις συνομιλίες του στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: