Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Αίτηση αποφυλάκισης από την Φαίη Μάγιερ.

10 Φεβρουαρίου 2011.
Αίτηση αποφυλάκισης της 27χρονης Γερμανίδας Φαίη Μάγερ θα καταθέσουν τις επόμενες ημέρες οι συνήγοροί της, Μαρίνα Δαλιάνη και Χάρης Λαδής, που παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για προφυλάκιση της νεαρής κατηγορουμένης για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης....
...Οι συνήγοροι της 27χρονης χαρακτήρισαν «μνημείο έλλειψης αιτιολογίας» το βούλευμα για την προφυλάκιση της εντολέως τους και επανέλαβαν ότι σε ολόκληρη τη δικογραφία η μόνη αναφορά στη Μάγερ είναι ότι πήγε για ποτό με έναν από τους συγκατηγορουμένους της. Υποστήριξαν, επίσης, ότι η Μάγερ διώκεται και για «οπλοκατοχή», βάση του αντιτρομοκρατικού νόμου, χωρίς να έχει καμμία απολύτως σχέση με το διαμέρισμα στον Βύρωνα, διαμέρισμα το οποίο η Αστυνομία θεωρεί «γιάφκα».
...Όπως ανέφεραν οι συνήγοροι, ενδιαφέρον για την υπόθεση έχει δείξει η Γερμανική Πρεσβεία. ...Σημείωσαν, δε, πως Γερμανός συνάδελφός τους, κατ' εντολή του πατέρα της 27χρονης, έχει κινήσει τη διαδικασία για αγωγή σε βάρος γερμανικής εφημερίδας, που αναπαρήγαγε «το καφκικό σενάριο για το δήθεν τρομοκρατικό της παρελθόν». Όπως είπαν, σε ό,τι αφορά εγχώρια ΜΜΕ «συλλέγουμε το υλικό και το αξιολογούμε».
...Οι δύο δικηγόροι επισήμαναν πως στην υπόθεση της 27χρονης, έγιναν «υπερβάσεις στον μέγιστο βαθμό», ενώ έκαναν λόγο για «φρονηματικού τύπου διαδικασίες», που εφαρμόζονται αδιάκριτα, βάση του αντιτρομοκρατικού νόμου του 2004, «για τον οποίο η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής συνιστούσε προσεκτική εφαρμογή».
...Υπογράμμισαν, επίσης, ότι στην εισαγγελική πρόταση, που υιοθετήθηκε στο βούλευμα, θεωρείται επιβαρυντικό στοιχείο ο χαρακτηρισμός «πολιτικοί κρατούμενοι», που χρησιμοποίησε η Μάγερ για προφυλακισμένους για υποθέσεις τρομοκρατίας. Οι υπερασπιστές της 27χρονης τόνισαν ότι «το διακύβευμα είναι τεράστιο και χτυπά την πόρτα του καθενός», καθώς με αυτές τις λογικές κυριαρχεί «σιωπηρή αναστολή ελευθερίας της έκφρασης».
...Αναφέρθηκαν, επίσης, στη στάση της ανακρίτριας της υπόθεσης, που είχε την άποψη ότι η 27χρονη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη με υποχρέωση εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα. Όπως είπαν οι δικηγόροι για τη δικαστική λειτουργό «έδωσε ένα μήνυμα ότι «εγώ, αυτήν την κοπέλα δεν μπορώ να την προφυλακίσω"».
...Οι συνήγοροι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σχολίασαν ως «φαινόμενο πρωτοφανές» την παρουσία ΜΑΤ στην είσοδο του Δικηγορικού Συλλόγου την ώρα της συνέντευξης. Οι αστυνομικοί σε περαστικούς, που τους ρωτούσαν για τον λόγο της εμφάνισής τους στο σημείο, απαντούσαν πως ήταν εξαιτίας επικείμενης πορείας διαδηλωτών στο κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: