Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Αστυνομική επιχείρηση στις φαβέλες της απελπισίας.

7 Φεβρουαρίου 2011.
Εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιώτες κατέλαβαν το πρωί χθες Κυριακή εννιά φαβέλες στο κέντρο του Ρίου ντε Ζανέιρου, όπου η διακίνηση ναρκωτικών έχει εξελιχθεί σε "γάγγραινα", σύμφωνα με τις αρχές, πραγματοποιώντας την πρώτη επιχείρηση στις παραγκουπόλεις μετά το Νοέμβριο...
"Η κατάσταση είναι ήρεμη...επιτύχαμε τον πρώτο στόχο της επιχείρησης, τον έλεγχο της περιοχής", δήλωσε ο συνταγματάρχης Λίμα Κάστρου, εκπρόσωπος της ειδικής μονάδας BOPE, στο ραδιοφωνικό σταθμό CBN.
...Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο οι δυνάμεις επιβολής του νόμου θα διεξάγουν έρευνες, αναζητώντας όπλα και ναρκωτικά, που θα διαρκέσουν ένα μήνα.
...Συνολικά 850 άνδρες --της αστυνομίας, του ειδικού τάγματος BOPE, της ομοσπονδιακής αστυνομίας, καθώς και πεζοναύτες τυφεκιοφόροι--, με την υποστήριξη δεκαεπτά τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και τεσσάρων αμφίβιων οχημάτων, έλαβαν μέρος στην επιχείρηση, η πρώτη φάση της οποίας άρχισε την αυγή και ολοκληρώθηκε σε δύο ώρες.
...Οι αρχές στην πολιτεία του Ρίου, όπου η εγκληματικότητα είναι στο υψηλότερο επίπεδο από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή στη χώρα, άρχισαν το 2008 συντονισμένες προσπάθειες να επιβάλουν την τάξη στην πόλη εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2014 και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.
...Στις εννιά φαβέλες που τέθηκαν υπό τον έλεγχο των δυνάμεων επιβολής του νόμου χθες κατοικούν συνολικά περίπου 26.000 άνθρωποι.
...Η χαρακτηριζόμενη ως μποέμ συνοικία Σάντα Τερέσα, όπου ζουν αρκετοί καλλιτέχνες αλλά περιβάλλεται από φαβέλες θα "ωφεληθεί" από την επιχείρηση, σύμφωνα με τις αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: