Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Στοιχεία για την εκτέλεση του προυπολογισμού.

11 Φεβρουαρίου 2011.
Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για τον μήνα Ιανουάριο 2011, σε δημοσιονομική βάση, παρουσιάζεται πλεόνασμα 155 εκατ. ευρώ από 578 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2010. Με τα στοιχεία του πρώτου μήνα του έτους επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις για τα έσοδα και για τις δαπάνες σε μηνιαία βάση για τον μήνα Ιανουάριο που περιλαμβάνονται στην Εισηγητική Έκθεση του Προϋπολογισμού 2011...
...Ειδικότερα τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 5.080 εκ. ευρώ και εμφανίζουν μείωση κατά 9,2% που οφείλεται, στη μη επανάληψη των εισπράξεων τελών κυκλοφορίας κατά 393 εκατ. eυρώ τον μήνα Ιανουάριο, αφού φέτος δεν δόθηκε η ίδια παράταση στην εξόφληση των τελών, αλλά στα μειωμένα έσοδα από την έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις κατά 140 εκατ. ευρώ. 
...Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι μειωμένες κατά 2,5%, Οι πρωτογενείς δαπάνες παρουσιάζουν μείωση 2,6% και οι τόκοι 2,2%. 
...Τα έσοδα, τέλος, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων παρουσιάζουν μείωση 63,3% και οι δαπάνες 14,7%. 
...Υπενθυμίζεται, ότι όλα τα παραπάνω στοιχεία αφορούν μόνο στην εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού και όχι στο σύνολο των δημοσιονομικών δεδομένων για το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης - κατά τον ορισμό του ESA95 - που αποτελεί το κριτήριο για την αξιολόγηση του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: