Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Γερουλάνος : Το θέατρο δεν είναι γήπεδο...

5 Φεβρουαρίου 2011.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθυντή του Θεάτρου Τέχνης Διαγόρα Χρονόπουλο είχε νωρίς το πρωί ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, λίγες ώρες μετά το χθεσινό πρωτοφανές επεισόδιο βίας που δέχτηκε το Θέατρο Τέχνης στην Οδό Φρυνίχου, όπου εδώ και λίγες ημέρες παίζεται το έργο «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ, μια ιστορία του Σταθμού Λαρίσης», σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη......Ο κ. Γερουλάνος δεσμεύτηκε να καλυφθεί όλο το ποσό των ζημιών που υπέστη το θέατρο από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, στέλνοντας μήνυμα ότι «η βία στον πολιτισμό δεν θα περάσει».
...Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γερουλάνος θα παρακολουθήσει την παράσταση του «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ» στο ιστορικό θέατρο, αμέσως μετά την επιστροφή του από το ταξίδι του στο Ισραήλ.
...Την αποψινή παράσταση (21:00μμ) θα παρακολουθήσει ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής.
Όπως έγινε γνωστό από την τηλεφωνική επικοινωνία υπουργού και υπευθύνων θεάτρου, προέκυψε ότι το ΥΠΠΟΤ διατηρεί «συντηρητική πολιτική στο θέμα των θεατρικών επιχορηγήσεων, προκειμένου μέρος των χρημάτων να φυλάσσεται για έκτακτες ανάγκες» όπως αυτή που προέκυψε σήμερα.
Από το περιβάλλον του κ. Γερουλάνου, υπάρχουν πληροφορίες ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, από την πλευρά της Πολιτείας, για να απομονωθούν φαινόμενα βίας στο χώρο του πολιτισμού....«...
Το θέατρο δεν είναι γήπεδο...», φέρεται να είπε ο υπουργός Πολιτισμού.

«...Είναι εξοργιστικό και εξωπραγματικό να γίνεται μια επίθεση σε ένα έργο τέχνης άνευ λόγου. Το περιεχόμενο του έργου δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Επειδή αναφέρεται στον τίτλο μία ομάδα, κάποιοι από κάποια άλλη ομάδα θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν επιθέσεις μέσα στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα θέατρο, σε ένα χώρο τέχνης...» ανέφερε ο σκηνοθέτης της παράστασης «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ» Κωστής Καπελώνης, για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια.
«Οι καταστροφές δεν είναι πολύ μεγάλες και ούτε είναι τέτοιες που μπορούν να εμποδίσουν την πραγματοποίηση της παράστασης, ώστε να πρέπει να ακυρωθεί» δήλωσε ο σκηνοθέτης.
...Σε ό,τι αφορά την παρέμβαση του ΥΠΠΟΤ ν' αναλάβει όλη την οικονομική κάλυψη των ζημιών που υπέστη το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, ο Κωστής Καπελώνης σημείωσε πως «είναι πολύ θετικό ν' ανταποκρίνονται και κάποιοι άνθρωποι από τον πολιτισμό γι αυτό το γεγονός, γιατί δεν είναι θέμα αθλητικό, έτσι όπως νομίζω παρουσιάζεται ή αστυνομικό, είναι καθαρά πολιτιστικό πρόβλημα».

***Στην αποψινή παράσταση, που θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ., θα παραστούν ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης και ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, κ. Πάνος Μπιτσαξής, ενώ θα υπάρχει φρούρηση του θεάτρου από την αστυνομία καθ’ όλη την διάρκεια των παραστάσεων.
(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: