Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Παπακωνσταντίνου : δεν πρόκειται να υπάρξει καμία διαγραφή χρεών.

2 Φεβρουαρίου 2011.
Καμία προσπάθεια ποινικοποίησης του συνόλου των Ελλήνων φορολογουμένων δεν επιχειρούμε να κάνουμε, τόνισε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά τη συνάντηση που είχε με τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς στο πλαίσιο του διαλόγου για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προβλέπει ποινές και άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής...
Ο υπουργός τόνισε ωστόσο ότι στη χώρα μας κατά γενική ομολογία υπάρχει μια ομάδα φορολογουμένων που συστηματικά φοροδιαφεύγει, τονίζοντας ότι αυτή η κατάσταση και η αίσθηση ατιμωρησίας δεν πρόκειται να συνεχιστεί....***δεν πρόκειται να υπάρξει καμία διαγραφή χρεών......Ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν σαφής σε ό,τι αφορά τις γενικές κατευθύνσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.
...Συγκεκριμένα είπε ότι το αδίκημα της μη απόδοσης του ΦΠΑ επιχειρούμε να το κάνουμε διαρκές από στιγμιαίο που ήταν έως τώρα, ενώ μίλησε και για αυτόφωρη σύλληψη υπό προϋποθέσεις και συγκεκριμένες συνθήκες υπό τις οποίες θα επιβάλλεται η διαδικασία του αυτόφωρου.
...Σημειώνεται ότι τόσο το θέμα του χαρακτηρισμού της μη απόδοσης του ΦΠΑ όσο και η αυτόφωρη διαδικασία για τους παραβάτες είχαν αποτελέσει σημεία αντιρρήσεων που είχε προβάλει το υπουργείο Δικαιοσύνης κατά την παρουσίαση του αρχικού κειμένου του νομοσχεδίου στο Υπουργικό Συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας.
...Άλλα τέτοια σημεία ήταν η διάταξη του νομοσχεδίου για τη θέσπιση γενικού οικονομικού εισαγγελέα με αρμοδιότητα στη σύλληψη της φοροδιαφυγής καθώς οι ποινές φυλάκισης έως και δέκα έτη που προβλέπονταν για μη απόδοση φόρων και ληξιπρόθεσμων χρεών πάνω από κάποιο χρονικό διάστημα από τους φορολογούμενους.

...Σε ό,τι αφορά τον οικονομικό εισαγγελέα ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε σήμερα ότι θα έχει αρμοδιότητα στα ζητήματα της φοροδιαφυγής. Επίσης, αναφέρθηκε στην άρση του φορολογικού απορρήτου στις περιπτώσεις ληξιπρόθεσμων χρεών που δεν αποδίδονται στο δημόσιο πάνω από κάποιο χρονικό διάστημα καθώς και στην δημοσιοποίηση των ονομάτων των συγκεκριμένων φορολογούμενων.

...Ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία διαγραφή χρεών, ενώ δήλωσε ότι στο νομοσχέδιο θα υπάρχει διάταξη συμψηφισμού χρεών μεταξύ του δημοσίου και των φορολογούμενων και κάλεσε τους παρευρισκόμενους εκπρόσωπους των φορέων να υποβάλουν τις προτάσεις τους για το θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: