Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Βίαιες συγκρούσεις στη Τυνησία.

26 Φεβρουαρίου 2011.
Βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων ασφαλείας στο κέντρο της Τύνιδας, όπως μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι αστυνομικοί έριξαν πολλά δακρυγόνα και προειδοποιητικά πυρά, ενώ οι διαδηλωτές απαντούσαν με πέτρες.
......Αστυνομικοί των δυνάμεων καταστολής πλήθους, αλλά και άλλοι με πολιτικά, οι περισσότεροι από τους οποίους φορούσαν και κουκούλες, προσπάθησαν να εμποδίσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι συνέχιζαν να τους πετούν πέτρες στο ύψος της λεωφόρου Παρισιού κοντά στη γαλλική πρεσβεία.
..Η αστυνομία προχώρησε σε πολλές βίαιες προσαγωγές και ζήτησε ενισχύσεις, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. Οι διαδηλωτές από τη μεριά τους έστησαν διαφημιστικές πινακίδες και πάγκους στο δρόμο για να αναχαιτίσουν την αστυνομία.
...Στις συγκρούσεις έπαιρναν μέρος και γυναίκες, οι οποίες πετούσαν πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι για την πλειονότητα των Τυνήσιων εξακολουθούν να εκπροσωπούν την καταπίεση που υπήρχε υπό το καθεστώς του πρώην προέδρου Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι.
...Στρατιώτες ήρθαν να ενισχύσουν την αστυνομία όμως οι διαδηλωτές φαίνονταν αποφασισμένοι να τους απωθήσουν και να κατευθυνθούν προς το υπουργείο Εσωτερικών.
Εξάλλου εκατοντάδες δημοσιογράφοι και τεχνικοί της κρατικής τηλεόρασης της Τυνησίας απεργούν για να διαμαρτυρηθούν για τη συνεχιζόμενη λογοκρισία της κυβέρνησης.
...Η απεργία αυτή αντανακλά την οργή των κατοίκων της Τυνησίας που βλέπουν να γίνονται με πολύ αργούς ρυθμούς αλλαγές μετά την πτώση του Μπεν Αλι.
«Απεργούμε ζητώντας να δοθεί ένα τέλος σε όλη την πίεση και να σταματήσει η λογοκρισία και για να μας επιτραπεί να εργαστούμε ελεύθερα (...) Δεν θα δεχθούμε πλέον περιορισμούς», δήλωσε ένας από τους απεργούς στο Reuters....

***Παράλληλα,
...Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας για πεζούς και αυτοκίνητα στη λεωφόρο Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, στο κέντρο της Τύνιδας, θέατρο βίαιων αντιπαραθέσεων, από τις 18:00 σήμερα Σάββατο έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TAP.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της διεύθυνσης κυκλοφορίας που υπάγεται στο υπουργείο, οι πεζοί και τα αυτοκίνητα απαγορεύεται να κυκλοφορούν στις δύο κατευθύνσεις της λεωφόρου από τις 18:00 απόψε και έως τα μεσάνυχτα αύριο.
Η λεωφόρος μετατράπηκε σήμερα σε πραγματικό πεδίο μάχης ανάμεσα σε δυνάμεις της τάξης και διαδηλωτές, τους οποίους διέλυσε η αστυνομία κατ’ επανάληψη κάνοντας χρήση δακρυγόνων.
   (Γαλλικό, Ρόιτερ, ΤΑΡ, ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: