Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Αυστηρά πρόστιμα για διακίνηση πλαστών φαρμάκων μέσω Διαδικτύου.

16 Φεβρουαρίου 2011.
Το 30% των φαρμάκων που διακινούνται παγκοσμίως μέσω του Διαδικτύου είναι πλαστά, αποκάλυψαν σήμερα ευρωβουλευτές εγκρίνοντας έκθεση για την επιβολή αυστηρών ποινών σ' όσους διακινούν ψευδεπίγραφα φάρμακα μέσω του Ίντερνετ.
...
...Μόνο τους δύο τελευταίους μήνες του 2008, κατασχέθηκαν 34 εκατομμύρια πλαστά φάρμακα που επρόκειτο να διατεθούν σε ανυποψίαστους ασθενείς-καταναλωτές, υποστήριξαν.
...Από το βιάγκρα, μέχρι τα φάρμακα κατά του καρκίνου και από τα χάπια κατά της ελονοσίας, τα παυσίπονα κ.λπ., ο αριθμός των φαρμάκων που πωλούνται μέσω Διαδικτύου αυξάνεται συνεχώς, επεσήμαναν οι ευρωβουλευτές, εγκρίνοντας μία έκθεση, με την οποία ζητούνται αυστηρότατα μέτρα, κατά των διακινητών πλαστών φαρμάκων στο Διαδίκτυο.
...Στις περισσότερες των περιπτώσεων, όμως, τα φάρμακα αυτά είναι πλαστά ή ψευδεπίγραφα και η κατανάλωση τους εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των ασθενών.
...Κατά την εισηγήτρια της σχετικής έκθεσης, Πορτογαλίδα ευρωβουλευτή της Ομάδας της Ενωτικής Αριστεράς, Μαρίζα Ματίας, το 1% των φαρμακευτικών σκευασμάτων που πωλούνται νόμιμα στην ΕΕ είναι πλαστά και το ποσοστό αυτό, όσο περνούν τα χρόνια, αυξάνεται.
...Σε παγκόσμιο επίπεδο, είπε η εισηγήτρια, το «μερίδιο» των πλαστών φαρμάκων στην αγορά φθάνει, σε ορισμένες χώρες μέχρι και το 30%, ειδικά για τα φάρμακα αιχμής.
...Οι ευρωβουλευτές επεσήμαναν τους τεράστιους κινδύνους, που εγκυμονεί για την υγεία των ασθενών-πελατών, η Διαδικτυακή διακίνηση και πώληση ψευδεπίγραφων φαρμάκων και τόνισαν ιδιαίτερα ότι, οι παραχαράκτες, ενθαρρύνονται στο έργο τους, από την απουσία μιας ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
...Με την έκθεση της κυρίας Ματίας που, με συντριπτική πλειοψηφία, ενέκρινε, σήμερα, η Ολομέλεια, επιχειρείται να μπει φρένο σ' αυτήν την ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη κατάσταση.
...Για να γίνει καλύτερα αντιληπτή η έκταση που έχει λάβει στο Διαδίκτυο η λαθραία πώληση πλαστών φαρμάκων οι ευρωβουλευτές υπογράμμισαν ότι μόνο τους δύο τελευταίους μήνες του 2008 και ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατασχέθηκαν 34 εκατομμύρια πλαστά χάπια, που προσφέρονταν για πώληση μέσω Ίντερνετ.
...Με την νομοθεσία που ενέκρινε η Ολομέλεια επιβάλλονται περισσότεροι και αυστηρότεροι κανόνες ασφαλείας στην διακίνηση φαρμάκων μέσω Διαδικτύου, σκληρότερες ποινές για όσους εμπλέκονται στην παρασκευή και εμπορία πλαστών φαρμάκων και θεσπίζεται, ένα πανευρωπαϊκό σύστημα ελέγχου, για τον έγκαιρο εντοπισμό των πλαστών φαρμάκων στην αγορά.
   (AΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: