Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Σύσταση Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας....

2 Φεβρουαρίου 2011.
Τη σύσταση Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας, πρότεινε χθες, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη σε σύσκεψη, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας και την κοινωνική οικονομία...
...Το εν λόγω ταμείο θα στηρίξει προγράμματα κοινωνικής εργασίας, καθώς το όλο πλαίσιο περιλαμβάνει την δημιουργία "συνεταιριστικών ομάδων ή επιχειρήσεων" που θα αποτελούνται από άνεργους ή ευπαθείς ομάδες και θα προσφέρουν κοινωνική εργασία. 
...Επίσης το πλαίσιο της κοινωνικής εργασίας περιλαμβάνει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς και την επέκταση των κοινωνικών τιμολογίων. 
...Σε ότι αφορά την ανεργία το πλαίσιο αντιμετώπισής της περιλαμβάνει τα ολοκληρωμένα τοπικά σχέδια απασχόλησης, τα προγράμματα του ΟΑΕΔ (υπάρχοντα και νέα) καθώς και έναν "οδικό χάρτη" προς τις επιχειρήσεις με οδηγίες για την αποφυγή και την αντιμετώπιση των κρίσεων. 
...Τα τοπικά προγράμματα απασχόλησης τα οποία θα εκπονηθούν ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής, ενώ όπου το πρόβλημα της ανεργίας είναι εντονότερο θα δίνονται κίνητρα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, κοινοτικά κονδύλια ενώ θα υπάρξουν και ΣΔΙΤ και ο προϋπολογισμός τους ανέρχεται από 150-200 εκατομμύρια ευρώ. 
...Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Εργασίας με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που υλοποιείται τώρα, έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής 160.000 θέσεις εργασίας, αλλά αυτές ουσιαστικά είναι διπλάσιες, καθώς υπάρχει σχετική ρήτρα για 1+1 θέση εργασίας.   
...***Στη σύσκεψη έλαβαν επίσης μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, Οικονομικών Γιώργος Παπαπακωνσταντίνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Περιβάλλοντος Τίνα Μπριρμπίλη και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: