Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

"Δυτικές κυβερνήσεις γνώριζαν για το εμπόριο οργάνων σέρβων αιχμαλώτων"

13 Φεβρουαρίου 2011.
"Δυτικές κυβερνήσεις τελούσαν σε γνώση του λαθρεμπορίου οργάνων ανθρώπων στο Κόσοβο", δήλωσε ο εισηγητής γιά τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντικ Μαρτί, σε συνέντευξη στη σλοβενική εφημερίδα "Ντέλο"....
...Ο Μαρτί έχει κάνει και υπόμνημα για το θέμα αυτό, που τέθηκε υπόψη της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον Ιανουάριο. 
...Σύμφωνα με αυτό, αντάρτες Κοσοβάροι μέσω Αλβανίας έκαναν λαθρεμπόριο οργάνων Σέρβων αιχμαλώτων, στα τέλη της περασμένης 10ετίας.
...Το υπόμνημα ζητούσε ανεξάρτητη έρευνα από Αλβανία και Κόσοβο. Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου και τότε μέλος των ανταρτών Χακίμ Θάτσι είχε δηλώσει ότι δεν τον αφορούν οι καταγγελίες.
...Στη συνέντευξή του, ο Μαρτί υποστηρίζει ότι "δυτικές κυβερνήσεις γνώριζαν γιά το λαθρεμπόριο ανθρωπίνων οργάνων χωρίς να κάνουν τίποτα γι' αυτό".
...Σημείωσε επίσης ότι, "μάρτυρες του λαθρεμπορίου κινδυνεύουν, εάν αποκαλυπτόταν πώς συνομιλούσαν με την αποστολή της ΕΕ γιά το Κόσοβο, την Eulex", κατά συνέπειαν "θα έπρεπε να λειτουργήσει ένα πρόγραμμα γιά την προστασία μαρτύρων", εάν υπήρχε η βούληση να διερευνηθεί σε βάθος το ζήτημα της λαθρεμπορίας οργάνων.
...Καταλήγοντας ο Μαρτί τόνισε ότι "δεν βλέπω να γίνεται το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, επειδή θα καταδειχθεί ότι ενώ γνώριζαν, κυβερνήσεις στη Δύση αδράνησαν"....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: