Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

Νεαρός άνεργος προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί στην Αλγερία.

6 Φεβρουαρίου 2011.
Ένας νεαρός άνεργος αποπειράθηκε σήμερα το πρωί να αυτοπυρποληθεί κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ανέργων μπροστά από το αλγερινό υπουργείο Εργασίας, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας...

«...Ένας νεαρός άνεργος έριξε πάνω του βενζίνη και προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί, αλλά οι διαδηλωτές κατάφεραν να τον εμποδίσουν...», δήλωσε ο Αμίν Μεναντί, ιδρυτικό μέλος της Ειρηνικής Αλγερίας, ενός «αυτόνομου συλλόγου νέων», ο οποίος δημιουργήθηκε στο facebook μετά τις ταραχές που σημειώθηκαν στη χώρα στις αρχές Ιανουαρίου. ...Περίπου 150 άνεργοι συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί μπροστά από το υπουργείο Εργασίας για να καταθέσουν ένα κείμενο με αιτήματα, διευκρίνισε ο Μεναντί.
...Η κινητοποίηση αυτή, για την οποία είχε την πρωτοβουλία μια εθνική συντονιστική οργάνωση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ανέργων, αποσκοπούσε κυρίως στην καταδίκη «των πρακτικών ορισμένων δημόσιων και ιδιωτικών και πολυεθνικών εταιρειών, οι οποίες απασχολούν παράνομα ανθρώπους με πενιχρούς μισθούς». 
...Στις αρχές Ιανουαρίου 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, περισσότεροι από 800 τραυματίστηκαν και προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές από τις ταραχές που ξέσπασαν λόγω της ακριβής ζωής στη χώρα.

Έκτοτε τουλάχιστον 9 Αλγερινοί έχουν προσπαθήσει να αυτοπυρποληθούν και τρεις έχουν πεθάνει, προσπαθώντας να μιμηθούν τον νεαρό Τυνήσιο που αυτοπυρπολήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου, πυροδοτώντας ένα μεγάλο κύμα αμφισβήτησης στη γειτονική χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: