Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Ελεύθερος πολιτικός κρατούμενος στη Κούβα.

27 Φεβρουαρίου 2011.
Ένας κουβανός πολιτικός κρατούμενος, ο Διοσδάδο Γκονσάλες, ο οποίος είχε αρνηθεί να εξοριστεί στην Ισπανία με αντάλλαγμα την ελευθερία του, αποφυλακίστηκε από τις αρχές, ανακοίνωσε το Σάββατο η ρωμαιοκαθολική εκκλησία της Κούβας.
......Στο πλαίσιο της συνέχισης της διαδικασίας της απελευθέρωσης των κρατουμένων πληροφορούμαστε ότι ο Διοσδάδο Γκονσάλες αποφυλακίστηκε’, ανέφερε ανακοινωθέν της αρχιεπισκοπής της Αβάνας.
...Ο Γκονσάλες, ηλεκτρολόγος και αγρότης 48 ετών, εξέτιε ποινή 20 ετών κάθειρξης.
...Είχε καταδικαστεί ως μέλος του κόμματος Ειρήνη, Δημοκρατία και Ελευθερία --το οποίο είναι εκτός νόμου-- και ανήκε στην ομάδα των 52 κρατουμένων που η κυβέρνηση του προέδρου Ραούλ Κάστρο είχε δεσμευθεί να απελευθερώσει τον Ιούλιο, σε διαπραγματεύσεις με την εκκλησία καθώς και την κυβέρνηση της Ισπανίας.
....Είναι σύζυγος της Αλεχανδρίνα Γκαρσία, μιας ηγετικής μορφής της οργάνωσης Κυρίες στα Λευκά.
...Σύμφωνα με την οικογένειά του είχε πραγματοποιήσει πολλές απεργίες πείνας στη φυλακή.
Μετά την απελευθέρωση και του Γκονσάλες, απομένουν στη φυλακή 5 από το σύνολο των κρατούμενων που χαρακτηρίζονταν πολιτικοί από την οργάνωση Διεθνής Αμνηστία.
...Σε χωριστό ανακοινωθέν της η εκκλησία ανέφερε εξ άλλου την επικείμενη απελευθέρωση οκτώ ακόμα κρατουμένων που δέχθηκαν να εξοριστούν στην Ισπανία.
...Ουδείς εξ αυτών ανήκε στην ομάδα των 52 διαφωνούντων που είχαν καταδικαστεί το 2003.
...Με την απελευθέρωση και αυτών συνολικά 78 πολιτικοί κρατούμενοι θα έχουν μετοικήσει στην Ισπανία, σύμφωνα με την αρχιεπισκοπή....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: