Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Πρόωρες εκλογές "βλέπει" πάλι, ο Καρατζαφέρης.

28 Φεβρουαρίου 2011.
Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, με αφορμή τις επιπτώσεις και τα αποτελέσματα του Μνημονίου, εξαπέλυσε σήμερα με δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος παράλληλα έδωσε νέα τροφή στα σενάρια των τελευταίων ημερών που κάνουν λόγο για προσέγγισή του με τη ΝΔ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην κατέβει αυτόνομα στις εκλογές.
......Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό (Real Fm) ο κ. Καρατζαφέρης διέψευσε, πάντως, κατηγορηματικά ότι υπάρχει διαπραγμάτευση με τη ΝΔ στο παρασκήνιο, και παρέπεμψε στον χρόνο των εκλογών και στις συνθήκες που θα επικρατούν τότε, για το εάν θα κατέβει αυτόνομα ή όχι. Όπως είπε συγκεκριμένα, δεν μπορεί να προβλέψει τις συνθήκες που θα επικρατούν στον τόπο, την περίοδο που θα γίνουν οι εκλογές.
...Ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός είναι πιθανό να προκηρύξει εκλογές πριν τις 25 Μαρτίου, με σκοπό -όπως υποστήριξε- να επιστρέψει από την ΕΕ έχοντας πάρει αυτά που διεκδικεί και να τις κερδίσει.
...Όπως, όμως, διευκρινισε στενός συνεργάτης του προέδρου του ΛΑΟΣ, το κόμμα θεωρεί ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορούν να γίνουν εκλογές. Ωστόσο, όπως επισήμανε το ίδιο στέλεχος, απηχώντας τις απόψεις του προέδρου του κόμματος, ο ΛΑΟΣ είναι έτοιμος για τα πάντα, φτιάχνει τους συνδυασμούς του, πλαισιώνοντας με νέα πρόσωπα το υπάρχον δυναμικό των ψηφοδελτίων.
...Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υπερασπίστηκε τις θέσεις του υπέρ του Μνημονίου και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι δεν απέτυχε το Μνημόνιο, αλλά ο κ. Παπανδρέου, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για δόλο, αναφερόμενος στην απόφασή του να προσφύγει στο ΔΝΤ, καθώς τα κείμενα που συντάχθηκαν - όπως υποστήριξε- δεν μπορούν παρά να αποτελούν προϊόν προετοιμασίας μηνών και όχι ολίγων ημερών.
...Ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την άποψη πως η σύνοδος κορυφής της 25ης Μαρτίου, θα φέρει αποτελέσματα, και εκτίμησε πως ο πρωθυπουργός μπορεί «να σκέφτεται μήπως προκηρύξει εκλογές, για να τρέχουμε εμείς οι πολιτικοί αρχηγοί στα βουνά και να γυρίσει με τα δάχτυλα της νίκης υψωμένα, να πει ``τα πήραμε όλα``, και να κερδίσει τις εκλογές».
Υποστήριξε επίσης ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μερκελ δέχεται πιέσεις από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για εξεύρεση ευνοϊκής για τη χώρα μας λύσης.
...Αναφερόμενος στο Μνημόνιο είπε ότι ήταν απαραίτητο να πάρουμε λεφτά, αλλιώς όπως είπε, η χώρα απειλούνταν με πτώχευση, στάση πληρωμών και διάλυση ταμείων. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ άσκησε κριτική στη ΝΔ, χαρακτηρίζοντας λάθος την απόρριψη του αιτήματος διαλόγου με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και υποστήριξε ότι η ΝΔ προσέφερε άλλοθι στον πρωθυπουργό να καταγγείλει τα κόμματα για έλλειψη διάθεσης συναίνεσης. Ξεκαθάρισε ότι ο ΛΑΟΣ θα πάρει μερος στο διάλογο λέγοντας: «Εγώ δεν θα παρέχω τέτοιο άλλοθι στον πρωθυπουργό»....9ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: