Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Παραμένουν τα στρατόπεδα στη Τρίπολη.

24 Φεβρουαρίου 2011.
Παραμένει το 11ο Σύνταγμα Πεζικού και η 124 ΠΒΕ της πολεμικής αεροπορίας στην Τρίπολη, με τον επανασχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως ανέφερε με συνέντευξή του στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης...
...Ο υπουργός επεσήμανε ότι «βρισκόμαστε σε μια περίοδο επανασχεδιασμού της δομής δυνάμεων του υπουργείου Άμυνας, όχι μόνο λόγω της οικονομικής συγκυρίας, αλλά κυρίως λόγω των νέων επιχειρησιακών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας».
«...Σχεδιάζουμε  πραγματικά τομές και ρήξεις με τις αντιλήψεις του παρελθόντος σε σχέση με τη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και σε σχέση με τη χωροταξία. Θα έλεγα σχηματικά ότι σχεδιάζουμε και σύντομα θα ανακοινώσουμε έναν «Καλλικράτη», σε σχέση με τη χωροταξία των στρατοπέδων σε όλη την ελληνική επικράτεια», τόνισε.
...Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι «παραμένει το 11ο σύνταγμα για επιχειρησιακούς λόγους με τον χαρακτήρα και την αποστολή που έχει σχεδιαστεί».
...Όσον αφορά το 411 στρατιωτικό νοσοκομείο Τρίπολης, ανταποκρινόμενος στο πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας ο κ. Μπεγλίτης σημείωσε ότι, ήδη, με απόφασή του έχουν γίνει οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για παραχώρηση πτέρυγας του στρατιωτικού νοσοκομείου στο «Παναρκαδικό» νοσοκομείο.
...Ο κ. Μπεγλίτης ξεκαθάρισε ότι για χώρους στρατοπέδων που τις έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες, «εναπόκειται στους φορείς της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης να υποβάλλουν στο υπουργείο Άμυνας συγκεκριμένες μελέτες για αξιοποίηση, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και προς όφελος του δημοσίου γενικότερα, να το συζητήσουμε και βεβαίως να λάβουμε τις σχετικές αποφάσεις. Πρωτεύον, όμως, είναι οι φορείς αυτοδιοίκησης να έχουν συγκεκριμένο όραμα και ώριμες μελέτες».

...Τέλος, ερωτηθείς αν αναμένεται ανασχηματισμός είπε ότι το θέμα αυτό είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα του πρωθυπουργού και παρείχε πλήρη στήριξη στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, λέγοντας πως, «κάνει μια εξαιρετικά δύσκολη δουλειά, έχει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη όλων μας και δεν ξέρω πολλούς συναδέλφους μου να εύχονταν να πάνε στη θέση του αυτή την κρίσιμη περίοδο»...(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: