Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

Κατσέλη : Να σταματήσουμε να μοιραζόμαστε τη μιζέρια.

12 Φεβρουαρίου 2011.
Σαν ένα από τα εργαλεία για να στηριχθούν θέσεις εργασίας στις βιώσιμες επιχειρήσεις και να έλθει η ανάπτυξη περιέγραψε τις επιχειρησιακές συμβάσεις η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Αθήνα 9.84".
...
...Λίγες ώρες μετά την αξιολόγηση της τρόικας και την "προθεσμία" που έδωσε για την εφαρμογή τους, η κ. Κατσέλη τόνισε: 
"...Η ειδική επιχειρησιακή σύμβαση δεν είναι τίποτα άλλο από τη δυνατότητα σε εργαζόμενους- εργοδότες, σε επίπεδο επιχείρησης, να καθίσουν να συζητήσουν για το πώς θα γίνει πιο ανταγωνιστική μια επιχείρηση και πώς μπορεί ο καθένας να συμβάλλει από τη μεριά του".

"...Από τη μεριά τους οι εργαζόμενοι μπορούν -αφού ενημερωθούν για όλα τα θέματα της επιχείρησης-, να συμβάλλουν, αλλάζοντας ακόμα και κάποιους από τους όρους των εργασιακών σχέσεων, εάν και εφόσον το θεωρούν σκόπιμο και χρήσιμο, για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. ...Οι εργοδότες, από τη δική τους μεριά, καλούνται να κάνουν όλα τα αναγκαία βήματα και να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα, για εξοικονόμηση κόστους -το οποίο δεν σχετίζεται αναγκαστικά με το μισθολογικό κόστος-, για άνοιγμα των αγορών, ανασυγκρότηση της επιχείρησης κ.λπ. Είναι στιγμή της ευθύνης για τους κοινωνικούς εταίρους", δήλωσε.

...Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι δεν έχει ποτέ τεθεί θέμα για τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα και συμπλήρωσε: "Ο ιδιωτικός τομέας δεν πρέπει να ανησυχεί, ούτε όμως και να εφησυχάζει, γιατί αυτή τη στιγμή καλείται να ανασυγκροτηθεί, να αναπτύξει πρωτοβουλίες, διότι το στοίχημα για τη χώρα μας είναι η ανάπτυξη. Το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας δεν θα κερδηθεί με τη μείωση, περαιτέρω, των μισθών ή των συντάξεων. Θα κερδηθεί μόνο αν από κοινού, κυβέρνηση, εργοδότες, εργαζόμενοι, πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να γίνουν επενδύσεις στον τόπο και να αυξηθεί η πίτα. Αν δεν αυξηθεί η πίτα, ό,τι και να κάνουμε, θα μοιράζουμε τη μιζέρια μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: