Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Επιστολή Μαστορόπουλου για το δρόμο Μονεμβασίας – Νεάπολης .

21 Φεβρουαρίου 2011 .
Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Π. Τατούλη, αλλά και την αντιπεριφερειάρχη περιφερειακής ενότητας Λακωνίας, κα. Ντία Τζανετέα, απέστειλε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Μονεμβασίας, κ. Νεκτάριος Μαστορόπουλος, για το θέμα του δρόμου Μονεμβασίας – Νεάπολης μέσω Αγίου Φωκά......Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής...
"...Κύριε περιφερειάρχη, όπως και  προφορικά σας έχουμε ενημερώσει και εσείς προσωπικά γνωρίζεται από τις αλλεπάλληλες επισκέψεις στην περιοχή μας, ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα για την νοτιοανατολική Λακωνία, είναι αυτό της οδικής σύνδεσης, της Μονεμβασίας με την Νεάπολη, μέσω Αγίου Φωκά, έργο στο οποίο και εσείς είχατε αναφερθεί στις προεκλογικές σας ομιλίες, μέσω του οποίου θα συνδεθούν και θα έρθουν πολύ κοντά, δύο πολύ δυναμικές περιοχές, με σημαντικές προοπτικές στον τουρισμό και γενικά στην ανάπτυξη. 
...Πέραν τούτου η οδική σύνδεση των πολύ γνωστών αυτών περιοχών, θα συμβάλει αποφασιστικά και στην εμπέδωση της εσωτερικής συνοχής στο νέο δήμο Μονεμβασιάς και έτσι η διάθεση των πόρων που απαιτούνται για την υλοποίηση του εν λόγω έργου, θα πιάσουν 100% τόπο. 
...Μέχρι τώρα, όπως μας διαβεβαίωναν οι αρμόδιοι και όπως είχαν ανακοινώσει και δημοσίως, γνωρίζαμε ότι το έργο είχε μελέτη σε πλήρη ωριμότητα, είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και φέτος αναμενόταν η δημοπράτησή του. 
...Όμως στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όταν συζητήθηκε το θέμα ύστερα από έγγραφο που είχαμε κάνει στο δήμο προς ενημέρωσή μας, ο ίδιος ο δήμαρχος Μονεμβασιάς, μας αποκάλυψε ότι τίποτα από όλα αυτά που μας έλεγαν και πιστεύαμε μέχρι τώρα, δεν ισχύει και στην ουσία το έργο βρίσκεται στον «αέρα». 
...Ύστερα από αυτά και λόγω της μεγάλης σημασίας που αποδίδουμε στην κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου, για την μεγάλη του σημασία, στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε αναλυτικά, σε πιο στάδιο βρίσκεται η μελέτη, πότε προβλέπεται η ολοκλήρωσή της και εάν προτίθεστε να ολοκληρώσετε την διαδικασία, σε συνεργασία με το δήμο, για την ένταξή του και την υλοποίησή του...."

***Για το θέμα αυτό, ο κ. Μαστορόπουλος, απέστειλε την εξής επιστολή, προς τον δήμαρχο Μονεμβασίας, κ. Ηρ. Τριχείλη...:
"...Πιστεύουμε ότι το έργο της οδικής σύνδεσης Μονεμβασίας – Νεάπολης μέσω Αγίου Φωκά, αποτελεί έργο πρώτης αναπτυξιακής προτεραιότητας για τον τόπο μας, αφού η υλοποίησή του θα φέρει πολύ κοντά δύο περιοχές με μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και έτσι θα αλλάξει προοπτικά τα δεδομένα της περιοχής μας, συμβάλλοντας επιπλέον στην ολοκλήρωση και στην συνοχή του δήμου μας.
   Όπως  έχει γίνει γνωστό το έργο έχει ενταχθεί στο Περιφερειακό Πρόγραμμα με προϋπολογισμό περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ.
   Προτείνουμε ο δήμος να παρακολουθεί στενά το θέμα, να ενημερωθεί αρμοδίως για την πορεία υλοποίησής του και στο επόμενο συμβούλιο να μας απαντήσει επίσημα, ώστε αν χρειαστεί να προβούμε στις ενδεδειγμένες ενέργειες.
   Επίσης ζητάμε να ενημερωθεί το σώμα και να παρουσιαστεί η μελέτη του έργου και η χάραξη του δρόμου, ούτως ώστε να εκτιμηθεί εάν ο δήμος πρέπει να παρέμβει συμπληρωματικά ενόψει του νέου προϋπολογισμού..."

***Τέλος, ο κ. Μαστορόπουλος, απέστειλε προς τον κ. Τριχείλη, την εξής επιστολή για το θέμα των συγχωνεύσεων των σχολείων :
..."...Οπως γνωρίζετε, το Υπουργείο Παιδείας έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες, όπως προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο και στο έγγραφο που απευθύνει στους δημάρχους της χώρας, για την συγχώνευση – κατάργηση ή ίδρυση σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
   Ήδη όπως μάθαμε υπηρεσιακοί παράγοντες του νομού έχουν κάνει επαφές με τη δημοτική αρχή και έχουν καταθέσει καταρχήν προτάσεις για το θέμα.
   Επειδή το ζήτημα είναι μείζον ζητάμε να τεθεί στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο προς ενημέρωση και λήψη απόφασης, αφού προετοιμαστεί επαρκώς (να συγκεντρωθούν δημογραφικά στοιχεία, να ενημερωθούν οι σύλλογοι γονέων, η εκπαιδευτική κοινότητα, οι τοπικές αρχές κλπ), ώστε ο δήμος να πάρει εντός της καθορισμένης ημερομηνίας, επίσημη θέση και να καταθέσει προτάσεις, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες κάθε περιοχής και να αποτραπούν δυσμενείς εξελίξεις, εις βάρος των μαθητών και γενικά της εκπαιδευτικής διαδικασίας...."

Δεν υπάρχουν σχόλια: