Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

"Φωτιά, αίμα και τσεκούρια" στη Βουλή....

2 Φεβρουαρίου 2011.
Με έντονους διαξιφισμούς, αλλά και πρωτοφανείς για Κοινοβούλιο εκφράσεις, κυρίως μεταξύ ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ. διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση της τροπολογίας της Νέας Δημοκρατίας για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου...
ο εισηγητής της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος, αιτιολόγησε την τροπολογία, κάνοντας λόγο για ...τραυματισμό... του πανεπιστημιακού χώρου από τρομοκράτες, μαφιόζικες συμμορίες και εμπόρους ναρκωτικών, που εκμεταλλεύονται το καθεστώς του ασύλου και προσθέτοντας πως το άσυλο δεν ισοδυναμεί με άβατο....
...Το κλίμα ωστόσο δυναμιτίστηκε από την αντιπαράθεση του ΛΑΟΣ με τον ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, είπε πως «οι αντιεξουσιαστές είναι κράτος εν κράτει» και πως η Ελλάδα έχει μεταβληθεί σε «κράτος της ανοχής», με τους λαθρομετανάστες να έρχονται στην Ελλάδα προκαλώντας «τεράστιο πρόβλημα υγείας, με ασθένειες που απειλούν σε επίπεδα επιδημίας» - και με τα πανεπιστήμια να αντιμετωπίζουν πρόβλημα διακίνησης ιδεών της δεξιάς, από την αριστερά.

«...Ο ΛΑΟΣ έχει λάβει διαζύγιο από τον ορθό λόγο» και καλλιεργεί «τις πλέον μισαλλόδοξες ιδέες», υποστήριξε από πλευράς του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.  
...«...Ο κ. Βορίδης που ήταν στα τηλεοπτικά παράθυρα προχθές υπερασπιζόμενος το νόμο, την τάξη και το αδιασάλευτο της ειρήνης στα πανεπιστήμια, ξέχασε πως ο ίδιος το 1986 εισέβαλε στην Νομική με τσεκούρια και με μαχαίρια και δεν έχει λογοδοτήσει γι’ αυτήν του την πράξη», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος κατηγόρησε και τη Νέα Δημοκρατία στο πρόσωπο του Κώστα Τζαβάρα, για «συγκάλυψη του μεγαλύτερου διαχρονικού σκανδάλου, της Ζήμενς»...
...Ο κ. Τσίπρας σύστησε «...σοβαρότητα» και προειδοποίησε πως «εάν δεν ενταχθούν οι μετανάστες στον κοινωνικό ιστό, θα επικρατήσουν επικίνδυνα φαινόμενα».

«...Δεν ανεχόμαστε να μοιράζει πιστοποιητικά σοβαρότητας ο κ. Τσίπρας», παρενέβη εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ενώ ο Κώστας Τζαβάρας (ΝΔ), χαρακτήρισε «...πολιτικό τυχοδιώκτη....» τον Αλέξη Τσίπρα και έκανε λόγο για μεθοδευμένη στοχοποίηση της Νέας Δημοκρατίας από τους κ.κ. Τσίπρα και Παπαδημούλη για την υπόθεση Ζήμενς, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να αποσείσει δικές του ευθύνες σε μια σειρά από θέματα....(σ.σ : Οι πρώτες μίζες της Ζίμενς, άρχισαν επί συγκυβέρνησης ΝΔ-Αριστεράς, (Τζανετάκη), το 1989...
«Η κρίση μου υπήρξε απολύτως πολιτική, με βάση το αποτέλεσμα της Εξεταστικής για τη Ζήμενς, στην οποία ήσασταν επικεφαλής των βουλευτών της ΝΔ», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«...Δημιουργώ προφανώς έντονο ψυχολογικό πρόβλημα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Μάκης Βορίδης. «Αναπόλησε κατά την κρίση του περιστατικά προ 25ετίας. Αυτοί όμως που «κτίζουν» καθηγητές στα πανεπιστήμια, είναι ο Βορίδης και οι οπαδοί του ΛΑΟΣ, ή οι άνθρωποι της αριστεράς και της άκρας αριστεράς εδώ και 30 χρόνια; Οι κάτοικοι στον Άγιο Παντελεήμονα αποφάσισαν να αυτοοργανωθούν αφού εδάρησαν από την Αριστερά και εκλάπησαν από τους μετανάστες...».
«Αν άκουγε κανείς τη συζήτηση σήμερα, θα νόμιζε πως ζούμε στο ’50, όπου μιλούσαν για την Αριστερά που κρατά κονσερβοκούτια» παρατήρησε ο Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ).

«...Εμένα που με λέτε φορέα μισαλλόδοξων απόψεων, μου καίνε το βιβλιοπωλείο και σεις το υπερασπίζεστε αυτό», παρενέβη ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Μου έχουν γράψει απ’ έξω, ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλάς. Είστε εγκαλούμενοι εγκληματίες κύριοι». Ο κ. Γεωργιάδης, δεσμεύτηκε επίσης να ανακαλέσει όλες του τις κριτικές προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, «εάν η Ολομέλειά του δικαιώσει το δίκαιο του αίματος στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια και σώσει την πατρίδα από την είσοδο των μεταναστών».

«...Πρώτη φορά έχω ακούσει από το βήμα να εκστομίζονται τέτοιοι χαρακτηρισμοί, και έπρεπε να εξεγερθούν οι πάντες», παρενέβη ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης. «Αυτό που άκουσα για το αίμα, ξεπερνά κάθε όριο. Θα κάνουμε όλοι εξετάσεις αίματος και θα δείχνουμε τα χρωματοσώματα του αίματός μας;»

...Για «...διχασμό προσωπικότητας που χρήζει ψυχίατρο», εγκάλεσε τον Αλ. Τσίπρα ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης. «...Ξυπνάω το πρωί και είμαι υπέρ του Συντάγματος. Το βράδυ όμως, ω το θαύματος, είμαι κατά, γιατί έτσι με συμφέρει πολιτικά...», παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ.....
...Αυτά, προς το παρόν....γιατί, έρχεται και συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: