Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Καντάφι.

28 Φεβρουαρίου 2011
Ο αμερικανικός στρατός κάνει αναδιάταξη των ναυτικών και αεροπορικών του δυνάμεων γύρω από τη Λιβύη, δήλωσε σήμερα, αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, την ώρα που εντείνονται τα διεθνή αιτήματα για έναν τερματισμό της εδώ και δεκαετίες διακυβέρνησης της χώρας αυτής από τον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι
***Δεν αποκλείει στρατιωτικά μέσα στη Λιβύη ο Ν. Κάμερον....
«...Οι σχεδιαστές της στρατηγικής μας,  εργάζονται και έχουμε διάφορα ενδεχόμενα σχέδια. . . πιστεύω ότι είναι αξιόπιστο να πω ότι στο πλαίσιο αυτού επαναδιατάσσουμε τις δυνάμεις ώστε να μπορούν να προσφέρουν αυτή την ευελιξία μόλις ληφθούν αποφάσεις να μπορούν να προσφέρουν επιλογές και ευελιξία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου συνταγματάρχης Ντέιβιντ Λάπαν.

***Την ίδια σιγμή...
...Η εξορία είναι ο μόνος τρόπος για να ανταποκριθεί ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι στα διεθνή αιτήματα να εγκαταλείψει την εξουσία, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.
«...Η εξορία είναι σίγουρα μια επιλογή γι'αυτόν», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.
...Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν διευκρίνισε αν οι ΗΠΑ θα διευκόλυναν την εξορία του Καντάφι.
...Κατά την ίδια ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Κάρνεϊ δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους συζητούν το αν θα δημιουργήσουν μια ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από τη Λιβύη και σημείωσε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε επαφή με διάφορες αντιπολιτευόμενες ομάδες στη χώρα.
«...Έχουμε μια ενεργή επικοινωνία με αυτούς στη Λιβύη που εργάζονται για να έρθει μια κυβέρνηση που σέβεται τα δικαιώματα και ανταποκρίνεται στις φιλοδοξίες του λιβυκού λαού», υπογράμμισε.
«...Είναι πρώιμο να πάρουμε αποφάσεις σχετικά με την αναγνώριση της μίας ή της άλλης ομάδας», προσέθεσε.
...Ο Κάρνεϊ διευκρίνισε εξάλλου ότι η Ουάσινγκτον έχει διάφορους τρόπους για να έρχεται σε επαφή με τις ομάδες αυτές στη Λιβύη, μέσω διπλωματών, μη κυβερνητικών οργανώσεων και της επιχειρηματικής κοινότητας.

***Δεν αποκλείει στρατιωτικά μέσα στη Λιβύη ο Ν. Κάμερον...
...Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η Βρετανία θα συνεργαστεί με τους εταίρους της για την προοπτική επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη προκειμένου να προστατευθεί ο λαός από τις επιθέσεις του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.
...Μιλώντας στο κοινοβούλιο ο Κάμερον προέτρεψε τον Καντάφι να αποχωρήσει και δήλωσε ότι θα μελετηθούν όλα τα μέτρα ώστε να αυξηθεί η πίεση που ασκείται στον λίβυο ηγέτη προκειμένου να παραιτηθεί.
«...Δεν αποκλείουμε με κανέναν τρόπο τη χρήση στρατιωτικών μέσων», επεσήμανε ο Κάμερον.
«...Δεν πρέπει να ανεχθούμε τη χρήση στρατιωτικής βίας από αυτό το καθεστώς εναντίον του λαού του. Σε αυτό το πλαίσιο έχω ζητήσει από το υπουργείο Αμυνας και τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων να συνεργαστούν με τους εταίρους μας για την προοπτική επιβολής μίας στρατιωτική ζώνης απαγόρευσης πτήσεων», υπογράμμισε ο βρετανός πρωθυπουργός.
   (επιμέλεια : Γ.Τ., πηγές : ΑΠΕ, Ρόιτερ, Γαλλικό, BBC)

Δεν υπάρχουν σχόλια: