Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

"Καρκινικές μεταλλάξεις" στο χώρο της Δικαιοσύνης.

2 Φεβρουαρίου 2011.
Σκληρή κριτική στον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης ασκεί ο επικεφαλής του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής Αλέκος Αλαβάνος με σημερινή δήλωσή του, τονίζοντας ότι «...με μεγάλη ανησυχία παρατηρούμε τις καρκινικές μεταλλάξεις που γίνονται στον τρόπο που λειτουργεί η Δικαιοσύνη στη χώρα μας....»....

...Ο κ. Αλαβάνος αναφέρει ότι ο Άρειος Πάγος αρνείται δικαιώματα εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, σε αντίθεση με παλαιότερες αποφάσεις του. 
....Πολλά δικαστήρια, προσθέτει, έχουν εξελιχθεί σε βιομηχανία κήρυξης των απεργιών ως παράνομων, παρά το γεγονός ότι αφαιρούνται καίρια δικαιώματα εργαζομένων, ενώ εισαγγελείς κατηγορούν για «παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών», δηλαδή ως δουλέμπορους, στελέχη αριστερών και κοινωνικών οργανώσεων που στήριξαν την κινητοποίηση των 300 μεταναστών από τα Χανιά.
Αποκορύφωμα, συνεχίζει ο κ. Αλαβάνος, «...είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που επιδιώκει να ακυρώσει τη νομιμοποίηση και την ψήφο κάθε μετανάστη, προσφεύγοντας στις αναχρονιστικές ρατσιστικές αντιλήψεις του «δικαίου του αίματος». Η απόφαση αυτή αποτελεί ανατριχιαστικό σύμπτωμα οπισθοδρόμησης σε φοβικά σύνδρομα».
....Οι εξελίξεις αυτές στη δικαστική εξουσία, υποστηρίζει ο κ. Αλαβάνος, «αποτελούν μέρος μιας μεγάλης οπισθοδρόμησης σε όλο το οικοδόμημα του δικαίου στη χώρα μας που κεντρικό χαρακτηριστικό έχει την ανοικτή υπαγόρευση της νομοθεσίας από την Τρόικα και ακραία έκφρασή της αποτελεί η θρασεία απαίτηση της κυβέρνησης της Γερμανίας για συνταγματική αλλαγή στη χώρα μας, ώστε οι αντικοινωνικές ρυθμίσεις του Συμφώνου Σταθερότητας να αποκτήσουν συνταγματική ισχύ».
«...Πιστεύουμε ότι ο νομικός κόσμος και όλη η διανόηση, οι φοιτητές των νομικών σχολών και όλο το εκπαιδευτικό κίνημα, όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, θα αντιδράσουν αποφασιστικά σε αυτό τον κατήφορο πριν να είναι πολύ αργά πια για τη χώρα μας...», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Αλαβάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: