Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

Ο Μπους ακύρωσε την εμφάνισή του σε συνέδριο λόγω... Ασάνζ.

26 Φεβρουαρίου 2011.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Ου.
Μπους ακύρωσε χθες,  Παρασκευή την προγραμματισμένη εμφάνισή του σε επιχειρηματικό συνέδριο στο Ντένβερ όταν πληροφορήθηκε ότι οι διοργανωτές προσκάλεσαν επίσης τον ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ......Ο ιστότοπος όσο και προσωπικά ο Ασάνζ, που βρίσκεται υπό μια μορφή κατ’ οίκον περιορισμού στη Βρετανία με τους δικηγόρους του να κινούν την διαδικασία έφεσης εναντίον της απόφασης Βρετανικού δικαστηρίου να εκδοθεί στη Σουηδία όπου τον βαρύνουν κατηγορίες περί σεξουαλικής κακοποίησης δυο εθελοντριών του WikiLeaks, έχουν εξοργίσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ λόγω της δημοσιοποίησης χιλιάδων διαβαθμισμένων αμερικανικών κυβερνητικών εγγράφων.
...Ο Ασάνζ αρνείται τις κατηγορίες. ‘Όταν έμαθε ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ πρόσφατα προσεκλήθη να μιλήσει στο ίδιο συνέδριο, ο (σ.σ. πρώην) πρόεδρος Μπους αποφάσισε να ακυρώσει την εμφάνισή του’, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ντέιβιντ Σέρζερ.
...Ούτε ο Ασάνζ θα παραστεί στο συνέδριο, σύμφωνα με το Βρετανό δικηγόρο Τζέφρι Ρόμπερτσον.
..Το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών συνεχίζει να διεξάγει έρευνα σχετικά με τις διαρροές του WikiLeaks, παρότι νομικοί και αξιωματούχοι ομολογούν ότι θα είναι δύσκολο να διωχθεί γι’ αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: