Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

"Ο Καντάφι έδωσε την εντολή για την κατάρριψη του αεροσκάφους, στο Λόκερμπι"

24 Φεβρουαρίου 2011.
Ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι έδωσε ο ίδιος, προσωπικά, την εντολή για την επίθεση στο αεροσκάφος της Pan Am πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας, το 1998, υποστηρίζει σε συνέντευξή του,, στην ιστοσελίδα της σουηδικής εφημερίδας Expressen, ο λίβυος πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μουσταφά Αμπντέλ Τζαλίλ.
..."Εχω αποδείξεις ότι ο Καντάφι έδωσε την εντολή για την επίθεση αυτή", τόνισε ο υπουργός, ο οποίος παραιτήθηκε τη Δευτέρα και συμμετέχει στις διαδηλώσεις !!!
...Η βομβιστική επίθεση στο αεροσκάφος της Pan Am, για την οποία ο λίβυος Αμπντελμπασέτ αλ-Μεγκράχι καταδικάστηκε το 2001, στοίχισε τη ζωή σε 270 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους Αμερικανοί, στις 21 Δεκεμβρίου του 1988. 
...Ο λίβυος ηγέτης κατέβαλλε στη συνέχεια προσπάθειες για την αποφυλάκιση του αλ-Μεγκράχι στη Σκωτία, η οποία τελικά επετεύχθη στις 20 Αυγούστου για λόγους υγείας, για να "κρύψει" τις ευθύνες του, εκτιμά ο παραιτηθείς υπουργός. 
...Η Expressen εξηγεί ότι ο δημοσιογράφος της Κάσεμ Χαμάντ, ο οποίος βρίσκεται τώρα στη Λιβύη, πήρε τη διάρκειας 40 λεπτών συνέντευξη από τον Αμπντέλ Τζαλίλ στην έδρα "τοπικού Κοινοβουλίου μεγάλης πόλης". 
...Ο Αμπντελμπασέτ αλ-Μεγκράχι, ο μοναδικός που καταδικάσθηκε για την επίθεση αυτή, αποφυλακίστηκε για ανθρωπιστικούς λόγους, καθώς σύμφωνα με γιατρούς έπασχε από καρκίνο του προστάτη και είχε μόνον τρεις μήνες ζωή. Ο αλ-Μεγράχι βρίσκεται ακόμα στη ζωή, δεκαοχτώ μήνες μετά τη θριαμβευτική επιστροφή του στη Λιβύη. 
...Αμερικανοί βουλευτές, οργισμένοι λόγω της αποφυλάκισής του, κατηγόρησαν το Εδιμβούργο ότι ενέδωσε στις πιέσεις του βρετανικού πετρελαϊκού γίγαντα BP, ο οποίος ήθελε να βελτιώσει τις σχέσεις με την Τρίπολη για να συνάψει σημαντικά συμβόλαια. (ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: