Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

"Η Ελλάδα χαιρετίζει την απόφαση του ΟΗΕ για τη Λιβύη".

27 Φεβρουαρίου 2011.
Η Ελλάδα χαιρετίζει την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η οποία αποδεικνύει τη βούληση της διεθνούς κοινότητας, για άμεσο τερματισμό της βίας στη Λιβύη και ειρηνική επίλυση των προβλημάτων, με σκοπό την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του λαού της, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας....
Επανέλαβε την απόλυτη καταδίκη των ενεργειών του καθεστώτος, όπως τη διατύπωσε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το Βερολίνο και κάλεσε το καθεστώς της Λιβύης να σταματήσει άμεσα τη χρήση βίας.
...Η Ελλάδα εκφράζει επίσης τη συμπαράστασή της προς το λαό της Λιβύης και σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να εργάζεται για την αντιμετώπιση της κατάστασης, πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η Ευρώπη έχει χρέος να συνεχίσει να λαμβάνει αποφασιστικά μέτρα με σκοπό τον άμεσο τερματισμό της βίας.
...Η απόφαση του ΣΑ, που φέρει τον αριθμό 1970 και υιοθετήθηκε χτες ομόφωνα, επιβάλλει απαγόρευση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Λιβύη, πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του καθεστώτος Καντάφι και απαγόρευση ταξιδιών του ιδίου, μελών της οικογένειάς του και του καθεστώτος.
...Ταυτόχρονα, το ΣΑ καλεί το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να διερευνήσει τα βίαια μέτρα καταστολής, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο έχουν διαπραχθεί εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: