Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Μάχες αστυνομικών με τα καρτέλ στο Μεξικό.

13 Φεβρουαρίου 2011.
Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχη ανάμεσα σε αστυνομικούς και κακοποιούς στην πόλη Μοντερέι στο βόρειο Μεξικό, ενώ τουλάχιστον έξι σκοτώθηκαν από την έκρηξη μιας χειροβομβίδας στην Γουαδαλαχάρα, ανακοίνωσαν οι αρχές...
Περίπου στις 04:00 τοπική ώρα, μια ειδική μονάδα που συναποτελούν αστυνομικοί και στρατιώτες κι είναι γνωστή ως Ομάδα Ταχείας Αντίδρασης σταμάτησε δύο οχήματα που θεώρησε ύποπτα σε προάστιο της βιομηχανικής πόλης Μοντερέι, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας. Οι επιβαίνοντες σε αυτά τράβηξαν όπλα κι άνοιξαν πυρ.
"Επτά από τους φερόμενους ως δράστες έχασαν τις ζωές τους" στην ανταλλαγή πυρών, σύμφωνα με ανακοινωθέν του υπουργείου Άμυνας, ενώ οι κακοποιοί "χτύπησαν ένα όχημα στο πλάι, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός πολίτη".
...Στο Μοντερέι, πόλη όπου εδρεύουν πολλές θυγατρικές ξένων πολυεθνικών στο Μεξικό, τέμνονται σημαντικοί αυτοκινητόδρομοι που καταλήγουν στα σύνορα με τις ΗΠΑ και χρησιμοποιούνται από λαθρέμπορους ναρκωτικών. Δύο αντίπαλες συμμορίες, το καρτέλ του Κόλπου κι οι πρώην σύμμαχοί του Zetas, που έχουν σχηματίσει αποστάτες των ειδικών δυνάμεων, μάχονται για τον έλεγχο της περιοχής.
...Περίπου την ίδια ώρα άγνωστος πέταξε μια χειροβομβίδα θραυσμάτων στην αυλή ενός πολυσύχναστου μπαρ στην πόλη Γουαδαλαχάρα, στο δυτικό Μεξικό, ανέφερε η αστυνομία. Αμέσως μετά ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον του καταστήματος--που ήταν γεμάτο πελάτες--και διέφυγαν με διάφορα αυτοκίνητα. 
...Τρεις γυναίκες και τρεις άνδρες σκοτώθηκαν και πάνω από 20 τραυματίστηκαν, ανέφερε η αστυνομία.
***Πάνω από 34.600 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επεισόδια βίας την ευθύνη για τα οποία οι αρχές επιρρίπτουν σε συμμορίες των ναρκωτικών από το 2006, όταν η κυβέρνηση του συντηρητικού προέδρου Φελίπε Καλδερόν ανέπτυξε το στρατό και την ομοσπονδιακή αστυνομία αναθέτοντάς τους να "πατάξουν" τα καρτέλ....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: