Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Ο Καντάφι βομβαρδίζει από αέρος τους διαδηλωτές !

21 Φεβρουαρίου 2011.
Στρατιωτικό αεροσκάφος έβαλε με αληθινά πυρά εναντίον του πλήθους των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Τρίπολη, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, επικαλούμενο μαρτυρίες από την περιοχή....
Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία από ανεξάρτητες πηγές....
...Ένας Λίβυος, ο Σούλα αλ-Μπαλαάζι, που δήλωσε ότι είναι ακτιβιστής της αντιπολίτευσης, μίλησε τηλεφωνικά στο κανάλι και υποστήριξε ότι πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν ορισμένες τοποθεσίες στην Τρίπολη....

...Ένας αναλυτής της λονδρέζικης εταιρείας συμβούλων Control Risks, ο Τζούλιαν Μπαρνς-Ντέισι δήλωσε ότι η χρήση στρατιωτικών αεροπλάνων εναντίον του ίδιου του λαού της χώρας του υποδηλώνει ότι πλησιάζει το τέλος του Μουάμαρ Καντάφι. 
«...Φαίνεται ότι είναι οι τελευταίες, απελπισμένες ενέργειες. Αν βομβαρδίζεις την ίδια σου την πρωτεύουσα, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς θα επιβιώσεις», είπε ο αναλυτής. 
«...Όμως πιστεύω ότι ο Καντάφι θα πολεμήσει. Νομίζω ότι οι φήμες πως φεύγει στη Βενεζουέλα θα αποδειχθούν άκυρες. Σε σχέση με όλες τις άλλες χώρες της περιοχής, στη Λιβύη υπάρχει η πιθανότητα, να σημειωθούν σοβαρές ταραχές και ευθεία σύγκρουση», πρόσθεσε.

***Πολλές πόλεις της Λιβύης, ανάμεσά τους η Βεγγάζη, έχουν πέσει στα χέρια των αντικυβερνητικών διαδηλωτών μετά τις αυτομολήσεις που σημειώθηκαν στους κόλπους του στρατού, ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Ομοσπονδία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (FIDH), που ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών από την αρχή της εξέγερσης στη Λιβύη σε 300 με 400.
"...Πολλές πόλεις έπεσαν, κυρίως στην ανατολική χώρα. Στρατιωτικοί πήραν το μέρος»των εξεγερμένων κατά του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι...", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πρόεδρος του FIDH Ζουαχάιρ Μπελχάσεν, αναφερόμενη κυρίως στη Βεγγάζη, προπύργιο των αντικαθεστωτικών.

...Αντίθετα η Σύρτη, πόλη από την οποία κατάγεται ο ηγέτης της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι, δεν είναι στα χέρια των αντικυβερνητικών, όπως επεσήμανε η FIDH, αναιρώντας προηγούμενες πληροφορίες. Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν άλλωστε στο Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαίωσαν ότι η κατάσταση στην πόλη είναι «ήρεμη».
...Σύμφωνα με την Μπελχάσεν από τα βίαια επεισόδια που έχουν σημειωθεί κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων έχουν χάσει τη ζωή τους «300 με 400» άνθρωποι «πιθανόν πιο κοντά στους 400».
...Μία άλλη μη κυβερνητική οργάνωση, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), ανέφερε από τη μεριά της σήμερα το πρωί ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 233.

...Οι πληροφορίες της FIDH, που έχει έδρα στο Παρίσι, προέρχονται κυρίως από λιβυκές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες το στρατόπεδο Μπαμπ ελ Αζίζια, όπου ζει ο Καντάφι στην περιφέρεια της Τρίπολη, δέχθηκε επιθέσεις τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα.
....Εκτός από την Βεγγάζη η FIDH αναφέρει ότι άλλες πόλεις όπως το Τομπρούκ στα ανατολικά, καθώς και η Μιζουράτα, Χομς, Ταρχούνα, Ζέιτεν, Ζαουΐα, Ζουάρα, που βρίσκονται κοντά στην πρωτεύουσα, έχουν πέσει στα χέρια των αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

...Εκτιμώντας ότι ο Λίβυος ηγέτης προσπαθεί να «δημιουργήσει χάος» εντατικοποιώντας τη βία εναντίον των διαδηλωτών η FIDH «ζητεί την άμεση αναστολή της Λιβύης από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Διακιωμάτων» του ΟΗΕ, όπως υπογράμμισε η Ζουάχιρ Μπελχάσεν. Πρόσθεσε εξάλλου ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να δράσει ώστε ο Καντάφι να «δικαστεί απο το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο».
...Ένας συνασπισμός λίβυων ισλαμιστών ηγετών έχει εκδόσει μία φάτουα (θρησκευτικό διάταγμα) με την οποία λένε στους Μουσουλμάνους ότι είναι καθήκον τους να εξεγερθούν εναντίον της ηγεσίας της Λιβύης, ενώ ζητούν και την απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών που έχουν φυλακιστεί.
...Το Δίκτυο των Ελεύθερων Ουλεμάδων της Λιβύης, όπως αυτοαποκαλείται και στο οποίο παίρνουν μέρος περισσότεροι από 50 μουσουλμάνοι λόγιοι, δηλώνει ότι η κυβέρνηση και οι υποστηρικτές της «έχουν επιδείξει απόλυτη αλαζονική ατιμωρησία και συνεχίζουν, με μεγαλύτερη ένταση, τα εγκλήματά τους κατά της ανθρωπότητας...»

Δεν υπάρχουν σχόλια: