Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Συντεχνιακές εμμονές...

3 Φεβρουαρίου 2011.
Με τις τοποθετήσεις των αρμόδιων φορέων, οι οποίοι, πλην του εκπροσώπου των συμβολαιογράφων, εξέφρασαν την αντίθεση τους στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών
...Κοινό αίτημα, πάντως, όλων των συνδικαλιστικών φορέων ήταν η μη κατάργηση της κατώτερης αμοιβής τους........Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) Χρήστος Σπίρτζης ζήτησε την απόσυρση του άρθρου 7 που αφορά τους μηχανικούς, καθώς, όπως είπε, το επάγγελμα αυτό ποτέ δεν ήταν κλειστό. Έκανε λόγο για «στημένο σκηνικό απαξίωσης των μηχανικών και παραπληροφόρηση» σε ό,τι αφορά τις αμοιβές τους, συμπληρώνοντας ότι οι ίδιοι είναι έτοιμοι να τις μειώσουν στα χαμηλότερα επίπεδα, αλλά «δεν θα πρέπει να θεωρηθεί το επιστημονικό τους έργο, εμπόρευμα».
...Ακόμα, αναφέρθηκε σε «ανύπαρκτους μηχανισμούς ελέγχου των πολεοδομιών», σημειώνοντας μάλιστα ότι ορισμένοι διευθυντές πολεοδομικών γραφείων, εμφανίζονται και υπογράφουν ως μελετητές, κάτι που μόνο οι μηχανικοί μπορούν να κάνουν.
...Κατήγγειλε ότι κυρίως στους Δήμους γίνεται σωρεία παραβάσεων - «όργια», είπε χαρακτηριστικά - σε ό,τι αφορά τις στατιστικές και αντισεισμικές μελέτες, οι οποίες εμφανίζονται με υπογραφές αναρμόδιων και όχι με τη σφραγίδα μηχανικών - τεχνολόγων και κατέθεσε σχετική λίστα με 1515 παραβάσεις.
...Οι καταγγελίες αυτές του Χρ. Σπίρτζη προκάλεσαν την αντίδραση του Υπουργού των Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί δεν τις έστειλε στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα και χρειάστηκε να έρθει προς συζήτηση στη Βουλή το ν/σ για να τις δημοσιοποιήσει.
...Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ απάντησε λέγοντας ότι «οι καταγγελίες είναι πρόσφατες, η έρευνα από πλευράς του ΤΕΕ συνεχίζεται, ενώ παράλληλα στάλθηκαν και σχετικές επιστολές προς τις πολεοδομίες ώστε να γίνονται καλύτερα οι έλεγχοι τους».
...Ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Κωνσταντίνος Βλαχάκης εμφανίστηκε θετικός έναντι του νομοσχεδίου, ωστόσο εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με το άρθρο 4, που δίνει τη δυνατότητα ελεύθερης διαπραγμάτευσης.
...Δεν πρέπει να καταργηθεί η διαπραγμάτευση μεταξύ πελάτη και συμβολαιογράφου. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να δεχθούμε ακόμα και σχεδόν μηδενική αμοιβή. Δεν μπορούμε, όμως, να μπούμε στην ζούγκλα της αγοράς, που θα οδηγήσει σε αυξήσεις και των αμοιβών, αλλά και της παραβατικότητας,σημείωσε ο κ. Βλαχάκης.
...Ο προεδρεύων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ) Παναγιώτης Φωτεινόπουλος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι με δεδομένη την οικονομική κρίση στη χώρα, η θεσμοθέτηση του λογιστή - φοροτεχνικού, με την υποχρέωση σχετικού πιστοποιητικού είναι τομή στο δημόσιο σύστημα.
«...Η ρύθμιση αυτή μας ικανοποιεί, γιατί θα συνδράμει στην καταπολέμηση της μάστιγας της φοροδιαφυγής, ενώ κατοχυρώνει το επάγγελμα του λογιστή φοροτεχνικού και διασφαλίζει τη διαφάνεια», συμπλήρωσε.
...Ο αντιπρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΕΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαθάς έκανε λόγο για ν/σ πρόχειρο και με ασάφειες, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προχωρά όχι στην ρύθμιση, αλλά στην συνολική απορρύθμιση της αγοράς με τραγικές επιπτώσεις και εκτίμησε ότι η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων θα οδηγήσει σε μονοπωλιακές καταστάσεις....(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: