Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

Αναβολή της Συνόδου κορυφής ηγετών της Νότ. Αμερικής και του Αραβικού κόσμου.

6 Φεβρουαρίου 2011.
Η προγραμματισμένη Σύνοδος Κορυφής ανάμεσα σε Αραβες ηγέτες και στους προέδρους κρατών της Νοτίου Αμερικής, μπορεί να οδηγηθεί σε αναβολή, όπως είπε το Σάββατο ο πρόεδρος του Περού Αλαν Γκαρσία, λόγω της αστάθειας στον Αραβικό κόσμο και κυρίως της έκρυθμης κατάστασης στην Αίγυπτο...

...Όπως είπε η κυβέρνησή του αναμένει δηλώσεις συμμετοχής στο Συνέδριο από τα κράτη της Αραβικής Ένωσης, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι υπουργοί Εξωτερικών θα συσκέπτονταν στις 14 Φεβρουαρίου στη Λίμα και οι αρχηγοί των κρατών στις 16.
" ...Περιμένουμε τις αποφάσεις των Αραβικών κυβερνήσεων, κατανοώντας την αστάθεια, αλλά και την σοβαρότητα των προβλημάτων στην περιοχή τους, που καθιστούν δύσκολη την μετακίνησή τους από τις χώρες τους ", δήλωσε ο Περουβιανός πρόεδρος.
...Η τελική απόφαση των Αράβων ηγετών αναμένεται τη Δευτέρα. Μέχρι τώρα μόνο 6 από τους 22 ηγέτες Αραβικών κρατών έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους.Όπως δε επεσήμανε ο πρόεδρος του Περού, θα κάνει ότι είναι δυνατό για να πραγματοποιηθεί η Σύνοδος όπως έχει προγραμματιστεί, παρά του ότι οι ’ραβες υπαινίχθηκαν μία εναλλακτική ημερομηνία, στις 26 Μαρτίου, όταν ελπίζουν ότι θα έχει επανέλθει η ηρεμία και η σταθερότητα στην περιοχή.(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: