Μείνεται συντονισμένοι στον 935radio....


Ενημέρωση για όλα!

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Νέα πυρά κατά της υπουργού του Σαρκοζί.

7 Φεβρουαρίου 2011.
Η αντιπολίτευση κάλεσε ξανά χθες Κυριακή τη Γαλλίδα υπουργό Εξωτερικών, Μισέλ Αλιό-Μαρί να παραιτηθεί, καθώς η συντηρητική πολιτικός πασχίζει να ξεπεράσει το σάλο που έχει ξεσπάσει για τις διακοπές που έκανε στην Τυνησία ενόσω μαινόταν η λαϊκή εξέγερση...
....Κορυφαία στελέχη των Σοσιαλιστών καταφέρθηκαν ξανά εναντίον της Αλιό-Μαρί αφού παραδέχθηκε το Σάββατο ότι χρησιμοποίησε το ιδιωτικό αεροσκάφος ενός Τυνήσιου επιχειρηματία αρκετές φορές στην διάρκεια των διακοπών της στη χώρα στα τέλη του Δεκεμβρίου και όχι μόνο μια φορά όπως είχε πει την περασμένη εβδομάδα.
"Η Αλιό-Μαρί αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα κάθε μέρα και η παραίτησή της είναι αναπόφευκτη....Είναι ζήτημα ωρών", δήλωσε ο Ζαν-Μαρκ Ερό, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών στη Γαλλική εθνοσυνέλευση, στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL.
...Ενώ ο βουλευτής των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ είπε ότι η υπόθεση έχει "ακυρώσει" τη Γαλλική διπλωματία και κάλεσε τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί να την απαλλάξει από τα καθήκοντά της.
"Είτε προασπίζει και κρατά την Αλιό Μαρί...και υφίσταται τις συνέπειες στις προεδρικές εκλογές του 2012, ή παίρνει αποφάσεις και κάνει επιλογές για το κυβερνητικό σχήμα", είπε ο Ολάντ στον τηλεοπτικό σταθμό i-Tele.
....Η Αλιό-Μαρί επέμεινε το Σάββατο ότι δεν έκανε τίποτε το μεμπτό και ότι πλήρωσε τα έξοδα των διακοπών της με την εξαίρεση των ξενοδοχείων όπου διέμεινε, που πλήρωσαν οι γονείς της και ο σύντροφός της, που τη συνόδευαν.
...Οι επιθέσεις ώθησαν τους συναδέλφους της να την υπερασπιστούν με την υπουργό Εθνικής Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ να δηλώνει πως την στηρίζει "ανεπιφύλακτα" και ελπίζει να μείνει στην κυβέρνηση.
"...Δεν ηγούμαι της κυβερνητικής ομάδας...επαφίεται στον πρωθυπουργό να πάρει αποφάσεις για την ομάδα, αλλά προσωπικά ελπίζω" ότι η Αλιό-Μαρί θα μείνει, είπε η Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό France 5.
...Η Γαλλία--πρώην αποικιοκρατική επικυρίαρχος της Τυνησίας--κατελήφθη εξαπίνης από την ταχύτητα των εξελίξεων πριν ο Μπεν 'Αλι αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη χώρα την 14η Ιανουαρίου, δύο ημέρες πριν ο Μπεν 'Αλι καταφύγει στη Σαουδική Αραβία η Αλιό-Μαρί προκάλεσε οργή σε πολλούς στη βουλή όταν είπε πως το Παρίσι προσέφερε στην Τυνησία βοήθεια όσον αφορά τον "έλεγχο του όχλου"...(Γαλλικό, ΑΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: